tisdag, januari 27, 2009

Nu kör vi igång det här

Det är dags att sparka igång uppladdningen ordentligt. Årets hetaste match väntar imorgon. Vi tvingas åka till Bollnäs för att möta laget med den fulaste färgen av dem alla. Läget är riktigt raffinerat med båda lagen på samma poäng. Broberg ovanför slutspelsstrecket och Bollnäs strax nedanför. Huvva. Matchen blir ohyggligt viktig.



Jag tycker att vi skickar över hela favoritskapet på Bollnäs faktiskt. Vi har inte vunnit där på Sävstaås i seriespel sedan, hör och häpna, säsongen 93/94. Några oavgjorda matcher har spelats med mest har det blivit hemmasegrar. Bollnäs är ju erkänt starka på hemmaplan samtidigt som Broberg ofta har vikt ner sig väldigt enkelt på Sävstaås. Agerat skitnödigt som sjutton. Imorgon vill vi se ändring på det. Någon gång ska ju sviten spräckas och det kunde ju vara passande nu.

Innan VM-uppehållet gjorde vi en av de värsta plattmatcherna jag varit med om när vi oförklarligt torskade mot jumbon Örebro. Jag vet inte riktigt vad det betyder inför stundande derby om det ens betyder något alls. Kanske är det positivt, för med den matchen i ryggen är det väl knappast någon som tror på seger imorgon, av supportrarna alltså. Det bör också finnas en enorm revanschlusta i laget. Kanske är det negativt bara att ha gått och väntat ut uppehållet med den insatsen i skallen. Jag vet inte.

Om Bollnäs vinner imorgon blir det deras första seger mot oss den här säsongen. Vi har mötts tre gånger så långt och Broberg har vunnit samtliga med en total målskillnad på 14-5. Klart övertag med andra ord. En faktor som jag ändå tror spelar in lite. Det är mycket psykologi med i det här och där har vi som sagt ett övertag. Det här blev ett ovanligt sakligt och ödmjukt uppladdningsinlägg. Det känns bra. Den patetiska och inte fullt så ödmjuka biten sköter bollnäsarna så bra så det räcker och blir över. Och vem vill sänka sig till den nivån? Eventuellt dyker det upp något mindre seriöst under morgondagen när det börjar brännas ordentligt...

För att piska upp stämningen lite måste jag ändå delge er den här fina, nykomponerade sången. Mycket nöje.



Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

  1. Kanon låt det där. Skulle gärna vilja ha den om det är ok?

    SvaraRadera
  2. Anonymus: Vem är Du som frågar? Tillkännage dig så ska vi nog kunna ordna det.

    SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.