lördag, augusti 25, 2007

Ge fan i bandyn!

Nu är dom igång igen.
Det där satans bandyförbundet.

Nu har det tillsats en ny projektgrupp med uppdraget att göra bandyn publikvänligare.
I gruppen ingår bland annat Hans Åström, Stefan "Lillis" Jonsson och Sveriges näst sämsta domare, Stefan Lisell. Jo, han är näst sämst. Brorsan Kent är sämre.

Vadå?

Tidigare har man kommit fram med diverse desperata idéer i den här frågan, t ex att man kanske borde börja spela matcherna 3x30 istället för 2x45.

Nu är det dags igen.

Framförallt så är det hörnorna som är i skottgluggen. Nu har man som förslag att man bara ska kunna få EN hörna åt gången. Alltså inte ytterliggare hörnor om skottet tar i en försvarare och passerar kortlinjen igen. Vad är det här för skitsnack?!

Om ett avslut på en hörna styrs på en rusande försvarare så är sannolikheten mycket stor att bollen skulle gått på mål eller till och med i mål, om försvararen inte stått i vägen. Varför ska det bort, det hör ju till spelet? Och det är inget fel med det.

Vad man däremot skulle kunna tänkas beivra är detta ständigt "sökande" efter hörnor. Spelare som tar sikte på hörnflaggan, tvärstannar och söker en hörna genom att försöka sprätta bollen via motståndares ben och ut. Det är inte vidare offensivt och det är absolut inget avslut eller potentiell farlighet därute.

Annars är det väl självklart. Är det ett avslut eller en potentiellt målgivande passning som styrs över kortlinjen så är hörna en självklarhet. Basta!

Vidare så har man som förslag att domaren ska prata direkt ut i högtalarsystemet. Via nån form av headset då antar jag. Ja, men det är väl en strålande idé.! Komiskt, javisst. Men den redan utsatta domarkåren skulle hamna i en än värre position. Då skulle publiken även få höra deras korkade förklaringar till felaktiga domslut. Och det skulle antagligen leda till att dialogen mellan spelare och domare blir ännu sämre än vad den är idag.

Nä, bandyförbundet. Det är inget fel på bandyn som den är idag. Det har alltid fungerat och det fungerar nu också. Det ska vara så!

Att tro att de sjunkande publiksiffrorna beror på att reglerna är som dom är, det är en ovanligt naiv slutsats. De som tycker om bandy, tycker om sporten som den är. Och de som inte har fastnat för sporten, kommer garanterat inte göra det för att man ändrar på några regler.

Värna om de som brinner för bandyn, skit i alla andra!

Tillsätt en projektgrupp för att reda ut förbundet istället. Jag ställer upp som frivillig.

1 kommentar:

  1. Ge fan i att röra den finaste sporten av dom alla, sporternas sport!
    Ge fan i bandyn.
    Rör inte min kompis!!

    SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.