torsdag, september 20, 2007

Fy fan, Borg(arpack)!

Det är inte ofta som det råder negativa tongångar på den här bloggen. Men nånstans finns den ändå en gräns.

Nu på dagen så har han Borg, den vidriga finansministern, promenerat med höstbudgeten och överlämnat den till riksdagen. Och min första tanke; fan vad synd att han lyckades ta sig hela vägen oskadd. För innehållet i budgeten är inte trevligt, heller inte överraskande. Regeringen fortsätter på den inslagna vägen och sätter nu åt de arbetslösa ännu hårdare. Man ökar på antalet karensdagar för arbetslösa till sju stycken. Detta för att öka viljan att gå ut i ett nytt arbete fortare efter att blivit uppsagd från ett annat.

Dessutom så minskar man möjligheterna till att deltidsstämpla vid sidan om ett halvtidsjobb. Och här förstår jag absolut inte hur man tänker. Man vill öka sysselsättningsgraden samtidigt som man gör det mindre fördelaktigt att ta ett halvtidsjobb. Vem kommer våga ta ett halvtidjobb om man inte har möjlighet att stämpla upp resterande tid? Snacka om att bita sig själv i svansen. Det här kommer om något att resultera i högre arbetslöshet om folk inte kan ta ett halvtidsjobb. När ska de naiva djävlarna fatta att majoriteten av de arbetslösa VILL jobba?

Vidare så är det evigt prat om att arbetslösheten är den lägsta på länge och fortsätter att sjunka. Det här är sannerligen en tolkningsfråga. Den öppna arbetslösheten sjunker men bakom siffrorna så döljer sig en annan sanning. Nystartsjobb, jobbgaranti och allt vad det heter. Visst, fler männioskor arbetar, och man arbetar hårt. Men man får en lön som motsvarar 65% av tidigare lön. I mitt fall skulle detta innebära en lön på ca 6500 efter skatt. Kan det kallas för en dräglig lön för ett utfört heltidsarbete?

Skulle finansministern själv jobba heltid för dessa pengar?

Alla satsningar som görs gynnar i princip uteslutande de välbeställda. Men borgarkalaset måste också finansieras och det gör man med besparingar som uteslutande drabbar samhällets bottenskrap.

För det är så de ser på oss, samhällsparasiter som inte är värda en human politik.

Fy fan för borgarna!


Andra bloggar om: , , ,

8 kommentarer:

  1. Börjar väl snart bli dags att följa de franska 1700-tals revolutionärernas initiativ och starta en gammal hederlig revolution... Vi stormar rosenbad och låter huvudena rulla! Alternativ skadar dom så pass att de måste leva på sjukpenning resten av livet.

    SvaraRadera
  2. jansson:
    Överens!

    karlsson:
    Jag är med!

    SvaraRadera
  3. karlsson:
    Tanken har slagit mig ett flertal gånger det gångna året. Det där med sjukpenningen låter som det bästa alternativet.

    josephzohn:
    Vad bra att vi är överens. Allierade mot alliansen

    SvaraRadera
  4. Tillsammans, sida vid sida, med han Karlsson.
    Jag kan snart inte värja mig längre.

    SvaraRadera
  5. Ah, självklart ska man vara råsosse om man är från (S)öderhamn! En nykter fråga är bara varför ni inte stod på barrikaderna under alla dessa sosseår då klyftan mellan de rikaste och de fattigaste växte rekordsnabbt i vårt land. Enkla och sanna fakta. Men det var väl borgarnas fel det också med gammal god (S)öderhamnslogik!

    SvaraRadera
  6. Vem har sagt att jag är sosse och ännu värre; råsosse?

    Kamma dig lite!

    SvaraRadera
  7. Härligt med lite motstånd, eller hur sossejansson :)... Men såvitt jag vet har det inte yttrats ett ord om att vi var helnöjda med förra regeringen heller. Kanske är jag som missat nåt. Men nu när man riktar in ett par välriktade sparkar mot ansiktet på de som redan ligger ned med de grövsta stålhätte-skorna samtidigt som man räknar sin ständigt växande pengahög är det väl tamefan dags att göra nåt. Men det kanske inte han Sirius håller med om, han kanske rentav inte är en av dom som drabbas. Sympati, vad fan är det?

    SvaraRadera
  8. Tänkte också på det. Har stött på den kommentaren tidigare och har såvitt jag vet aldrig uttryckt något om huruvida jag uppskattade den förra regeringens styre.

    Skulle nog tro att han Sirius är uppfödd efter devisen "pappa betalar".

    SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.