torsdag, mars 20, 2008

Inte en påskkärring

Själv gillar jag inte det här påfundet. Det här med påskkärringar. Jävla tiggeri! Speciellt i de fallen där gnidna föräldrar sitter och skjutsar barnen från dörr till dörr. Jag har själv varit påskkärring en gång och då besökte vi en bekant har jag för mig. Det vore väl okej om det bara var så, att ungarna åkte hem till bekanta och släktingar och tiggde godis. Men nej då, hela byn ska täckas in. Systematiskt med skjutsande föräldrar.

Först ringer det på dörren och när man går och öppnar så skriks det ett gällt "Glad Påsk" samtidigt som man får ett massproducerat "påskkort" upptryckt under näsan. Oftast bara ett snett klippt pappersark med några färgduttar på. Inget motiv. Ingenting. Bara massa kladd. Strax efter det åker en korg upp där kärringarna vill att man ska stoppa godis. Här är mitt hetaste tips att man istället ger dom en varsin morot att gnaga på. Ryktet sprider sig snabbt och vips så slipper man dessa besök.

Tack och lov så har vi ännu inte fått några oönskade besök, trots att vi bor på ett område som kallas Blåkulla. Nu har ju jag visserligen kopplat ur dörrklockan så jag hör ju inte om dom kommer. Lika bra det!

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

  1. Skulle inte du bli pappa snart?
    Bra tänkt, vi skall påminna dig om något år.;-)

    Skjutsa barnen, stackars barn.

    SvaraRadera
  2. Alldeles rätt, om fem veckor!
    Mina barn ska på sin höjd vara kärringar hos familj och bekanta! Om dom vill, förstås...

    SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.