onsdag, augusti 20, 2008

Dagens Bolt

Har än så länge knappt kommenterat det pågående olympiska spelet. Men en dag som denna är det svårt att hålla sig. I brist på svenska framgångar får man hitta annat att glädja sig åt och det är inte speciellt svårt när det finns killar som Usain Bolt.


Det var stort när han slog sitt eget världsrekord på 100 meter i lördags och redan där skrev han ett nytt stycke idrottshistoria. Men när han idag klev in och putsade Michael Johnsons tolv år gamla världsrekord på dubbla distansen till 19,30, nitton sekunder och trettio hundradelar, då ställde jag mig nästan och knäböjde på golvet framför dataskärmen.

Så fullkomligt fantastiskt att knäcka ett av friidrottens mest "oslagbara" rekord. Två världsrekord i samma OS. Finner inte orden. Är så djupt imponerad av denna långa sprintdjävul som måste vara skapt för att springa. Låt oss nu för Guds skull hoppas att han inte är dopad. Men det betvivlar jag starkt.

Usain Bolt!
U-S-A-I-N!
B-O-L-T!
Han fick ta ett samtal från premiärministern efter loppet.
Hela Jamaica hade stannat av sa han.

Märkligt att man kan bli så glad och upprymd över att en Jamaica-man springer tidernas snabbaste lopp över 200 meter. Idrotten är ändå underbar!

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.