tisdag, september 30, 2008

Äntligen får kvinnor och fruar korsa vägen

Jämställdhetshysterin i Sverige verkar inte ha några gränser. Det var mycket debatt om herr Gårman tidigare under året. Eller var det förra året? Fan, tiden går fort, jag minns inte. Nu har iallafall Vägverket jobbat fram ett förslag på hur fru Gårman skulle kunna se ut. Inte helt oväntat ser den ut såhär.

Jag tycker det här är löjligt. Om det känns viktigt så får dom gärna byta ut varenda herr Gårman till fru Gårman för min del. Jag lägger inte så stor vikt vid övergångsskyltar.

Andra bloggar om: , , ,

9 kommentarer:

  1. J'vla trams, vore bättre att dom sysslade med nåt väsentligt, t.ex. kunde dom engagera sig i kampen mot förändringarna vad gäller hörnorna i bandy!!
    Övergångställen PAH!

    SvaraRadera
  2. Ger mig f*n på att han Ramsin I jobbar deltid på Vegvärket!!

    SvaraRadera
  3. Fattar inte hur man kan ändra på det enda vägmärket som är en ordvits det blir lite som typ "Två tomater var ute och gick och den ena blev överkörd, då sa den andra kom senap så går vi" :(

    Not fun

    SvaraRadera
  4. Och varför har inte "fru gårman" byxor istället för kjol, då hade de inte ens behövt gjort om skyltarna?! Då hade man själv kunna bestämma om man vill kalla skylten för herre eller fru...

    SvaraRadera
  5. mr j:
    han Ramsin är tamejfan och kladdar överallt.

    robert:
    Fattar inte hur man kan haka upp sig på en sån obetydlig sak. Alltså att skylten är ojämställd.

    Sara:
    kanske skulle man avbildat en transsexuell på skylten?

    SvaraRadera
  6. Obegripligt dumt! Onödigt!
    Förlöjligar jämlikhetsdebatten, men det är kanske avsikten?
    hA EN BRA DAG!

    SvaraRadera
  7. A-KUPA ELLER D-KUPA?

    Bloggaren Säfflemannen (30/9) har förvisso god blick för HBTQX-världens alla besynnerligheter. Till hans verklighetsförankrade inlägg skulle ytterligare en del kommentarer kunna läggas. T.ex. beträffande det där underliga, som putar ut en liten aning på fru/fröken Gårdotters överkropp. (Hon kan naturligtvis omöjligen kalla sig GårMAN.)

    Som bekant har något som kallar sig Bara Bröst-rörelsen härjat i medierna det senaste året. Rörelsens syfte är införande av en barbröstad simdräktskod för kvinnor på landets offentlighetsbad. (”Killarna behöver ju inte ha överdel, när de badar. Könsdiskriminerande!”) Sektledarinnan själv är en offentlig flata, som på 90-talet sällade sig till dem som ville FÖRBJUDA det då rådande, topplösa badmodet. (”Ta på er, tjejer, de råa killarna skrattar år er!”) Åtminstone en känd bloggflata använder f.n. sin egen nakna överkropp som logotyp.

    Men nu tycks allt detta vara glömt. Debattens vågor går höga på olika ställen på nätet.

    Är det inte sexistiskt att visa på skylten så tydligt att kvinnor har bröst? (Könet är ju i grund och botten bara en social konstruktion.)

    Och är det inte ännu mer sexistiskt att göra dessa könssymboler så STORA?

    Eller – tycker återigen någon – är det inte sexistiskt att göra fru/fröken Gårdotters bröst så SMÅ? Själv har hon, meddelar hon, stora bröst, och detta är verkligen ingenting som hon tänker skämmas över eller försöka dölja.

    Fortsättning följer.

    SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.