måndag, oktober 27, 2008

Dagens Arena

Hällåsen Sportarena är arbetsnamnet. Jakten på en huvudsponsor går vidare. Och man kan väl anta att huvudsponsorn kommer att namnge arenan. Det som har hänt nyligen är att färska budgetofferter har kommit från diverse byggaktörer. I denna sammanställning kan man utläsa att kostnaderna kommer att hamna på 74 008 594 svenska kronor. Utöver det ideellt arbete på nästan nio miljoner. I det räknas mest rivningsarbete om jag förstår saken rätt. Ge mig en kofot och jag skall riva.

Planen har dock reviderats och arenan har ritats om för att få ner kostnaderna. Den färskaste ritningen visar en arena med en total publikkapacitet på 2600 personer. Ganska lite i sammanhanget. Men det bör ändå vara fullt tillräckligt. Dessa är fördelade på 1500 ståplatser, 780 sittplatser, 20 handicapplatser, 132 matplatser och 168 logeplatser. Räknar vi bort specialplatserna så får vi alltså 2280 helt vanliga åskådarplatser. Lite i minsta laget kan jag tycka, men samtidigt så får man ha i tanke att vi sällan har högre publiksiffror än så.



Bandyarenan, eller sportarenan i mitten. Befintliga hockeyhallen till vänster och äventyrsbadet till höger.

När kommer byggnationen att inledas är nu frågan. Är den kommande säsongen den sista som spelas på Hällåsen under bar himmel? Det viskas om att det redan under nästa säsong kan vara tak över planen. Dock inga väggar skulle jag tro. Men det ska vi nog ta med en nypa av det salta. Som obotlig vän av bandy utomhus måste jag ändå ge mig. Vi måste ha en hall för att hänga med. Tyvärr. Mycket av charmen försvinner. Men vi har inget val.

När det hela är klart kommer Hällåsen vara ett ganska omfattande idrottskomplex. Det är det ju redan nu förvisso, men smaka på det här. Sportarenan med möjlighet för bandy i första hand men även en mängd andra idrotter. Där finns hockeyhall och simhall med äventyrsbad. En fotbollsarena med tillhörande träningsplan och även en grusplan som snart kommer att vara en fotbollshall med konstgräs. Det finns en tennishall med fyra tennisbanor och även två alldeles nybyggda grusplaner utanför. Det finns en friidrottsarena som byggdes för några år sedan och det finns en gokarthall. Området har nu även knutits ihop med Hällmyra motionsanläggning genom en bro över vägen och utökade skidspår. På Hällmyra finns alltså över 10 km motionsspår med elljus som fungerar som skidanläggning när snö finns.

Det är jävlar i mig ett rejält idrottskomplex det här!

Andra bloggar om: , , ,

4 kommentarer:

  1. De e bara å bygga, eller hur?
    Lite synd att man inte kan hålla sig till orginalet.

    SvaraRadera
  2. Främst publikkapacitetn som har ändrats. Tycker dock att man skippa sittplatser helt och hållet. Va ska dom vara bra för?

    SvaraRadera
  3. Håller med i sak men några kan ju vara bra för di gamle.

    SvaraRadera
  4. Kan hålla med dig där. Banta sittplatserna med 680. 100 stycken räcker gott

    SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.