fredag, november 07, 2008

Aloe Vera

Igår skrev johnny om en aloe vera som han försökt att odla. Det verkar inte gå så snabbt som han önskar och tydligen ska dom växa som ogräs när dom väl sätter fart. Vi har en sån där växt hemma. Den har växt under några års tid och har blivit riktigt ståtlig. Så det kan nog stämma att det är lätt att driva upp en aloe vera. Det sägs också att det ska vara ganska svårt att ta död på dessa växter. Men det har vi lyckats med. Tyvärr.

Eller den kanske inte är helt kaputt, men den står där som en gammal ent. Ser allmänt trött ut. Och om man trycker på bladen, som tidigare var sprängfyllda med sån där gelé, så känns det som tomma bladpåsar bara.

Ska visa upp den här växten senare.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

  1. Jag läste nånstans att i såna lägen kanske det är läge att du strippar ner växten. Tydligen består den av en massa olika delar som snor näring från varandra. Plocka isär den alltså, och gör flera aloer i olika krukor.

    SvaraRadera
  2. johnny:
    Har faktiskt tagit det första steget i en restaurering av växten. Den har kommit till badkaret och där står den fortfarande. Kanske dags att ta tag i det under helgen.

    SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.