torsdag, februari 26, 2009

Inte okej, tycker jag

Läser här att det är oklart vem som ska betala Victoria och Daniels bröllop. Vad är det som är oklart? Vad är det som rimligtvis kan vara oklart? En klassiker är ju att föräldrar är med och skjuter till när det vankas bröllop. Det borde väl vara naturligt i det här fallet också, speciellt då brudens föräldrar.

Allianspartierna ska enligt artikeln vara villiga att skjuta in lite pengar. Ökat apanage till kungahuset för att man ska ha råd med bröllopet som beräknas kosta runt 10 miljoner. Nämen, så lämpligt. Är jag bjuden? Om inte, så vill jag inte vara med och betala kalaset. Det går väl att ordna ett lite nättare bröllop där kostnaderna stannar vid kanske 100 000? Mätta munnen efter magsäcken, så att säga. Kan inte hovet avsätta någon av sina 60 årliga miljoner i apanage, ja, då må det ju vara så.

Kan tänka mig en jäkla massa ställen där 10 miljoner skulle göra bättre nytta. På mitt bankkonto, till mitt bröllop exempelvis. Om jag ska vara självisk.

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

  1. 10? '

    Svenska kungahuset hade begärt 180 men fick bara 100 miljoner.

    Så 10 kan man bara kasta bort

    SvaraRadera
  2. Bröllopet beräknades väl till 10?

    SvaraRadera
  3. Det finns en enklare lösning:

    Melodifestival-konceptet.

    SVT kör en temahelg om kungahuset, dammar av gammalt material och låter tittarna sms-rösta Ja eller nej i löjliga frågor såsom omfolket ska betala för bröllopet, om kungen ska väljas vart 4:e år eller vem som är bäst att representera Sverige - HMK eller kronprinsessan. För pengarna som kommer in (kan mycket väl bli långt över de 10 miljoner som behövs för det "nödvändigaste") köper SVT in sig på rättigheterna till bröllopsrapporteringen och hippla hoppla så har skattebetalarna pröjsat för bröllopet utan att vara medvetna om det. Summa summarum, folket betalar när sveriges framtida drottning gifter sig med en gymägare. Man skakar på huvudet i hopplöshet - Sveriges nya kungliga dynasti baserar sig nu på ofrälse Westlings telningar, med endast kungligt blod på mödernet... Gudaskymning!

    SvaraRadera
  4. I det scenariot är det ju åtminstone helt frivilligt att delta och således också frivilligt att betala.

    SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.