tisdag, april 28, 2009

Grillad nådde sin topp

SVT:s humorsatsning Grillad har väl inte varit någon jättesuccé. De gånger jag har sett programmet har det mest känts krystat. Kanske har det berott på en ganska svår avsaknad av bra komiker - många från humorns andraliga har fått rycka in. Lite talande tycker jag det är att det oftast har varit grilloffrenas vänner som stulit showen.

Så även i förra veckans program som jag precis såg repriseringen av. Den ofantligt nördige Tore Kullgren från FC Z drog ner fler skratt än någon annan tidigare har gjort, när han grillade sin läromästare Glenn Hysén. Fyndig var han när han menade att en eventuell Pridevecka i Göteborg skulle få namnet "Tjörn i röva".Glenn Hysén själv ser nog ingen framtid som komiker. Han är roligast när det inte är meningen, med alla sina dumma uttalanden som fotbollskommentator. Med sin bråttomgöteborgska får han visserligen det mesta att låta korkat.

Glenn tillsammans med vapendragaren Lasse Kinch är oslagbart. Minns en match i Champions League för några år sedan där franska Paris Saint Germain var ett av lagen. Glenn skulle redogöra för kandidaterna till matchens lirare och hade förtvivlat svårt med franskan. Följande replikväxling utspelade sig:

Hysén: Första kandidaten är nummer 7 i Paris Sankt [schörnåå]
Kinch: Njae, Paris Saint- Germain.
Hysén: Ja, just det. Andra kandidaten är nummer 10 i Paris Sankt [schörnåå]
Kinch: Njae, Paris Saint- Germain.
Hysén: Hmm..ja, just.

Ungefär nåt sånt. Det roliga i det hela, för den som inte förstod, var att han upprepade samma felaktiga uttal, trots att han just blivit korrigerad av den ofelbare Lasse Kinch. Njae, han har haft sina ljusa stunder han också.

Minns att han en gång under en match där Arsenal var inblandade försökte förklara ett konstnärligt avslut från den långe och fule Nwankwo Kanu: "Han skjuter med utsidan av baksidan på foten på något spektakulärt sätt". I folkmun brukar vi kalla det för klack. Man klackar bollen. Det är inte så lätt.
***
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.