söndag, maj 24, 2009

Är det konstigt att man längtar till semestern

Idag har vi varit i stugan igen. Mycket att stå i. Har lite bilder att bjuda på. Den här synen möter oss när vi svänger ner mot Hunsbosjön för tillfället. Det är ju så vackert att man nästan blir religiös. Snart är de där miljarderna med maskrosor färdigblommade och då ser det inte alls riktigt lika bra ut längre. Maskrosen är ju hursomhelst en alldeles ypperlig blomma att vila ögonen på, om det är på rätt ställe. Som här ungefär. Vår lilla oas ligger på vänstra sidan av sjön där nere.Här har vi det faluröda boningshuset på 90 kvadratmeter. Ingen elektricitet, endast lite solceller, bara iskallt källvatten, utedass, utedusch. Väldigt primitivt men jävligt mycket semester. Vi har haft och har fortfarande kvar mycket att stå i nu på vårkanten. Eftersom att stället prioriterades bort förra säsongen är det lite av dubbelt arbete nu. Det är tur vi har god hjälp.
Här har vi lilla hunden på bryggan. Hon är omåttligt intresserad av att dricka av vattnet i sjön. Vid något tillfälle har hon testat och det har ofta slutat med ofrivilligt bad. Idag lät hon bli.Vår brygga med det lilla vindskyddet. En avdelning som är misskött. Men med lite jobb blir det toppen. En fantastisk plats att förlägga grillkvällarna till då man kan njuta av solen tills den går ned i horisonten på andra sidan sjön.


Hunsbosjön erbjuder under sommartid extremt varmt badvatten. En god sommar brukar vattentempen ligga på runt 27 grader. Sjön erbjuder också ett fint gäddfiske. Något jag personligen värdesätter högre än badtemperaturen.Jag har semesterlängtan. Efter föregående sommar när vi inte bodde en enda natt i stugan känns det som att det finns en del att ta igen. Att spendera sommarmånaderna vid ett ställe vid en sjö i skogen är som man brukar säga; som balsam för själen. Kom förbi och hälsa på i sommar vettja.
***
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.