måndag, augusti 17, 2009

Hur många kanalbyten hade SVT ikväll?

Fan vad trött jag blir på SVT och deras kanalbyten när det är friidrottssändningar i synnerhet och sportsändningar i allmänhet. När jag såg den där textremsan "Sändningen fortsätter i SVT2" för sista gången ikväll tänkte jag att det var väl själva fan, nu har jag bytt kanal minst 20 gånger.

Efter att ha räknat i tablån såg jag att det kanske var en marginell överdrift, men fem kanalbyten hann dom med, SVT-patrasket. Det är fem för många. Rapport och Aktuellt i olika kanaler. Samma TV-bolag, samma nyheter. Olika nyhetsankare och olika tider.

Är det inte bättre att köra ihop alla nyheter på samma kanal? På det viset slipper vi ädla sportfantaster sträcka oss efter fjärrkontrollen i onödan. De som tittar på Rapport tittar säkert bara på Rapport och sen sitter dom och blir förargade över att det blir plötsligt blir friidrott i samma kanal. Friidrott som dom ändå inte vill se. Vilket leder till att även dessa arma människor tvingas byta kanal. I onödan.

4 kommentarer:

 1. Röstar på det förslaget med en nyhetskanal. Är dom rädda för att "obildat folk", menar genomsnittssvensken missar nyheterna?

  SvaraRadera
 2. Personligen tror jag att dessa "obildade" redan nu missar nyheterna i de flesta fall.

  SvaraRadera
 3. En sportkanal vore det bästa för alla. Är man inte sportintresserad blir det väl mycket sport ibland.

  SvaraRadera
 4. Nämen, mormor har gjort kommentarsdebut. Imponerande!

  Ja, eller en nyhetskanal...

  SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.