söndag, oktober 11, 2009

Nu låser jag om mig

Mitt lilla trygga Söderhamn håller på att bli ett laglöst land, vad det verkar. Vi har ett mord här idag. Eller natten till idag kanske stämmer bättre. En 27 år gammal nysvensk man har hittats mördad i sin lägenhet med mängder av knivhugg. En misstänkt gärningsman finns, en 33-åring från en stad söderut, låter polisen meddela. Man kan väl anta att även denna är nysvensk.

Utöver det här har även en annan man påträffats död under dagen. En 20 åring låg livlös mitt på en gata i Stugsund, några kilometer utanför centrum. Polisen utesluter samband med ovan nämnda mord, men utesluter inte att även denna man har bragts om livet.

Lägger vi till de mängder av stölder, inbrott, rån, mordbränder, misshandlar och gängslagsmål som avlöser varandra i en jämn ström så är det svårt att tänka sig bilden av en liten och trygg stad. Vart är vi på väg? Jag känner lukten av den något främlingsfientliga tonen i det jag nu skriver och kanske är jag fördomsfull. Men något säger mig att den kraftigt ökande brottsligheten och otryggheten i den här staden möjligtvis kan gå hand i hand med den ökande inflyttningen av dessa nysvenskar.

Vill vi ha det såhär? Jag vill inte ha det såhär. Sätt stopp för det här. NU!

Aftonbladet, Söderhamnskuriren, Söderhamnskuriren 2,

11 kommentarer:

 1. Det är mycket nu! Och det är liksom inte bara att "prata förstånd" med hetlevrade grupper heller. De är helt enkelt väl många bara, och vilka resurser skulle behövas för att kunna hålla ordning? Och sen kommer medborgargardet som ett brev på posten om ingen radikal förbättring sker. Jag förstår att det blir så när man blir frustrerad. Du skriver rätt modigt, med ord som många tänker. Och det är lätt för alla blåögda att slänga kritik på en då, men då tycker jag de skall komma på en bra lösning och arbeta mer själva, men de lägger nog mest kraft på att vara så "toleranta" mot alla olika folkgrupper och deras yttringar. Frustrerande! Håller med!

  SvaraRadera
 2. Ja, tyvärr så är det svårt att vara meningsmotståndare i gällande fråga utan att få rasiststämpeln.

  I den här kommunen blundar politikerna för problemen och ägnar sig istället åt att klubba igenom mansfria tider på simhallen. Det räcker nu.

  SvaraRadera
 3. Tur man flyttade till Ljusne :P

  SvaraRadera
 4. Ja, där är det inte alls lika mångkulturellt :)

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Kom in på den här sidan av en ren slump via en länk till Hoolas spelning med Thåström.
  Själv är jag en gammal "vänsteraktivist" som också upplevt invandringens baksidor i min hemstad. Att diskutera detta ämne i bekantskapskretsen är dock i det närmaste tabubelagt.Varje sådant försök möts med "har du blivit sverigedemokrat?" eller något liknande.Jag tror dock att det är många fler som tröttnat på att det inte ens går att diskutera det här på ett sakligt sätt ens inom vänkretsen.Hur ska vi kunna ändra på något om vi inte ens kan prata om det?

  mvh
  Larry

  SvaraRadera
 6. Larry: De flesta upphör att lyssna i en diskussion när invandringen kommer på tal, tyvärr. Som du säger så spelar det ingen roll om det är på en saklig nivå.

  När det gäller den här berikningen av vårt land verkar det bara finnas för eller emot, i alla lägen, vilket är helt åt helvete fel.

  SvaraRadera
 7. Ska bara tillägga att varken drogmissbruk eller grova våldsbrott har ökat sedan Söderhamn börjat ta emot "nysvenskar" i stor skala 2003.
  Drogmissbruket har tom minskat sedan 70- och 80-talet då Söderhamn var värsta amfetamin-nästet i Norrland.

  SvaraRadera
 8. Tack för upplysningen.

  Stölder, inbrott, rån och mord. Hur är det med det? Där ser vi väl en ökning?

  SvaraRadera
 9. Ingen ökning av antalet rån och mord. Stölder och inbrott har en viss tendens att öka på sommaren och sensommaren då vi har en annan typ av "arbetskraftsinvandring" i skogen.

  SvaraRadera
 10. Jaha, nähä, men då är det väl frid och fröjd då.

  Märkligt att 75% av stadens befolkning känner sig mer otrygga.

  SvaraRadera
 11. Det där som nicololo säger stämmer ju inte alls,
  åtminstone inte i resten av landet. Det finns ett mycket klart samband mellan invandring och brott, även om man ju kan dribbla rätt mycket med statistik. dock om man lägger samman den "godkända" statistik som finns från BRÅ och SCB, vad brottslighet kontra antal invandrare på respektive ort får man fram ett mycket tydligt resultat. Det har bl.a en kille som heter Affe gjort:http://affes.wordpress.com/
  Dessutom har visar det att brott som överfallsvåldtäkter, grovt rån, grov misshandel
  m.m ökat i princip överallt.
  För dom, som likt en del av mina vänner, förkastar även denna sorts bevis, föreslår jag ett studiebesök på närmsta större fängelse, där DÖMDA förbrytare sitter.Här i södra Sverige har ungefär 70-80 % invandrarbakgrund. Ska vi kanske sluta låtsas som om detta inte är sant och istället diskutera vad som ska göras?
  mvh Larry

  SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.