söndag, november 29, 2009

Skattebetalarens självklara rättigheter

Jag har vid några tidigare tillfällen nämnt att jag är mycket förtjust i Söderhamns Rådhus. Gillar arkitekturen och storslagenheten. Jag brukar säga att det är min favorit bland stadens byggnadsverk. I fredags natt när vi vandrade hem från Stadshotellet gick vi förbi Rådhuset. Där fick jag syn på en man, en av stadens mer drogliberala invånare, som var i full färd med att knäppa upp gylfen och kasta vatten. Och han hade för avsikt att göra det rakt på den stora dubbeldörren till Rådhusets entré.

Det här hade jag lite svårt att bortse från och kunde helt enkelt inte hålla tyst. -Vafan sysslar du med? utbrast jag och lade till: - Du ska inte stå här och pissa på den här vackra byggnaden! Mannen vände sig om och började gorma tillbaka på klassiskt Lasse Kongo-manér. Jag uppfattade inte mycket av hans budskap, men hörde åtminstone den här frasen: -Håll käften! Jag är skattebetalare. Jag betalar skatt!

Okej. Att skattebetalarnas rättigheter sträcker sig så långt, det visste jag inte. Det kanske jag borde veta. För det är väl en självklarhet. Betalar du skatt äger du rätten att urinera var helst du önskar. Eller?

4 kommentarer:

 1. Fel eller ej att urinera på Rådhuset, det var en förjävla skön kommentar han fällde!

  SvaraRadera
 2. Visst var det det. Och ännu roligare blev det av den där Lasse Kongo rösten.

  SvaraRadera
 3. Vore väl fel att klassificera det som ett dass på grund av händelsen, men annars är väl dassgränserna lite flytande tycks det.

  SvaraRadera
 4. Inte är väl dom gränserna flytande? Ett dass är ett dass ;)

  SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.