måndag, december 21, 2009

Dum reklam, igen

Jag har ofta invändningar mot reklamfilmer i teve. Jag tänker att jag kanske skulle jobba med reklam. Inte med att göra reklam utan snarare med att tala om för de som gör reklam vad som funkar respektive inte funkar. Finns det såna jobb?

Hursomhelst, har ni sett reklamen för Trisslotter där en galen kvinna studsar runt, överlycklig över en, förmodligen stor, vinst på en lott hon fått i julklapp? Och mannen som har gett bort lotten sitter i en fåtölj och ser ohälsosamt bitter ut. Han har dessutom ett konstigt skäggstubb som gör att han ser smutsig ut i ansiktet. Men det hör inte till saken.

Budskapet med reklamen tycks vara att man ska komma ihåg att köpa en lott till sig själv också, när man ger bort en lott till någon annan. Svenska Spel vill sälja mer lotter förstås. För mig blir budskapet helt tvärtom. Jag tar det som en påminnelse om att man ska ALDRIG ge bort lotter eller något annat som kan vara vinstgivande. Jag vill inte sitta och vara sådär bitter på julaftonskvällen. För det finns ju inget som garanterar att även jag vinner, bara för att jag kom ihåg att köpa en lott till mig själv också.

5 kommentarer:

 1. Njae, jag tycker tvärtom herr Jansson, för jag tycker det är helt underbart att Svenska Spel driver med sig själv på något sätt och att det är en helt underbar reklam. Jag minns tydligen den reklamen de gjorde som utspelade sig i ett parkeringsgarage där den ena säger till den andra att han också har en likadan bil, fast lite sportigare och den andra svarar att han tycker att det är så roligt att det går bra för andra.

  SvaraRadera
 2. Fast jag gillar denna allra mest dock: http://www.youtube.com/watch?v=45p1kvDJ-K0

  SvaraRadera
 3. Att den är kul är ju en helt annan sak. Men inte fan blir jag sugen på att köpa trisslotter i julklapp till någon.

  SvaraRadera
 4. Elake Farfarn som du visade, han med tv-jäveln, har blivit så känd på tuben att Gävledala gjorde reportage.
  Jag har nog svårare att bli känd jag...

  SvaraRadera
 5. Gul Jul på dig ...
  Hur gick det på "Kullen", har inte hört ett ljud :))))
  Gås Jul ...

  SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.