söndag, februari 07, 2010

Hans- Erik som Cornelis

Jag tittade på repriseringen av Skavlan igår kväll. Programmet gästades av Turbonegros frontman Hank von Helvete, i mer civilt stuk än vad man är van att se honom. Trots att jag är en relativt stor beundrare av de norska rockarna konstaterade jag att jag nog inte skulle känna igen Hank (eller Hans-Erik) utan den normala scenoutfiten och sminkningen, om jag mötte honom på stan.

Nu fick jag reda på att han ska spela rollen som Cornelis Vreeswijk i den kommande filmen med arbetsnamnet, Medborgare, god afton. Det kan nog bli bra. Rent fysiskt är han ju lik Cornelis. Hans skådespelarförmåga har jag ingen koll på, men han har tydligen gjort bra ifrån sig som Jesus i Jesus Christ Superstar. En film att se fram emot helt klart.

En annan film att se fram emot är Josef Fares, Farsan, där pappa Jan Fares har huvudrollen. Far och son Fares gästade också Skavlan och pappa Jan drog ner många skrattsalvor med sin invecklade variant av svenska. Jag antar att han egentligen bara spelar sig själv i filmen. Vilket han antagligen också gjort i tidigare filmer. Och det har ju blivit lyckat.

4 kommentarer:

 1. Skavlan är grymt. Gillade verkligen Donkeyboys framträdande. Barnkören var pricken över i't. :)

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är det ett härligt program.

  SvaraRadera
 3. Påminner lite grann om den där Thomas Karlsson från Trönö.

  SvaraRadera
 4. Tänkte först att du höll på och skojade men faktiskt, dom är rätt lika. Thomas med långt hår och borst så är det nästan kusligt.

  SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.