tisdag, februari 23, 2010

I mina tankar just nu

Har varit en aning disträ de senaste dagarna. Mina tankar och mitt sinne upptas till stor del av bandy för tillfället. Det gäller väl egentligen hela vintern, men det visar sig lite extra nu. Det är en riktig drömvecka vi är inne när det gäller bandy. En drömvecka som visserligen snabbt kan förvandlas till en mardrömsvecka. Men den kan ju också utveckla sig en himmelsk vecka. Allt hänger på hur det går i den här på förhand fantastiska kvartsfinalserien mot Bollnäs som startar på Hällåsen imorgon. Jag skrev lite om det här på Brobergs officiella hemsida, klistrar in det här också.

Efter 26 omgångar elitseriebandy är det äntligen dags för det vi hela tiden har strävat efter; slutspel. Det har egentligen genom hela säsongen känts som att vi haft slutspelsplatsen i händerna och i den näst sista omgången blev den också definitivt vår. Och det var oerhört skönt att bara kunna slappna av i den slumpmässiga snöskottarmatchen mot Hammarby i sista omgången. Ikväll, tisdag, har slutspelet startat för övriga sex slutspelslag med tre kvartsfinalserier som i nuläget för mig känns totalt ointressanta och bleknar i sammanhanget. Imorgon drar det igång för Brobergs del och för motståndet står ärkerivalerna Bollnäs. Om Gud har misslyckats med att bringa oss bandyväder i vinter så lyckades han sannerligen med att sno ihop kvartsfinallottningen. Det här kan bli en klassiker!

Det är svårt att riktigt veta var man ska börja analysera inför den här kvartsfinalserien, som vi väl lite har drömt om och hoppats på i flera år nu? Broberg gör sitt sjätte slutspel i rad sedan säsongen 2004/2005. Under dessa år har man stött på Västerås inte mindre än tre gånger, i tre olika kvartsfinalserier som alla tre bäst kan sammanfattas med en lång gäspning. Därför var det extremt skönt att vi slapp möta Västerås ännu en gång. Vi har en även ett kvartsfinalmöte med Edsbyn och ett med Villa/Lidköping under dessa år. Men inget kan på något sätt mäta sig med det vi nu står inför. För det första så möter vi nu Bollnäs, ett lag som vi är betydligt mer jämnbördiga med än vad som har varit fallet tidigare säsonger. Det här känns på förhand ganska öppet. Och för det andra så möter vi Bollnäs, våra största rivaler. Frågan är om det blir med laddat än såhär i bandysverige? Ja, om man räknar bort möten mellan Broberg och Bollnäs i en semifinal eller final då.

Lagens möten under gånga säsong har slutat med en seger vardera, på respektive hemmaplan. Broberg vann hemma relativt enkelt med 5-2, medan det på Sävstaås var svängigare och jämnare när Bollnäs till slut tog hem det med siffrorna 6-4. Men hur mycket man än vrider och vänder på siffror, statistik och historia så är jag av den uppfattningen att det inte betyder ett skvatt i gällande läge. Just nu är det Broberg mot Bollnäs som gäller. I bäst av fem matcher. Det är tio halvlekar, tillika 450 minuter. Det är blod, svett och tårar. Det känns inte som att det är någon mening att gå in på lagens olika spelsystem eller viktigaste spelare. Vi vet vad Broberg kan prestera och vi är nog också ganska medvetna om vad Broberg behöver prestera för att stå som segrare efter den här kvartsfinalserien. Vi behöver inte bry oss om hur Bollnäs väljer att spela sina kort, utan vi ska enbart se till att hålla oss till det vi är bäst på. Vi ska lägga 110% av vår fokus på att göra det vi har bestämt och inte tumma en millimeter på någonting överhuvudtaget.

Hemmaplan eller bortaplan kommer att vara av reducerad betydelse, är min tanke. De som kan hålla nerver och fokus i styr när det gäller som mest kommer att stå som vinnare. Vi kommer att se två lag som med största säkerhet kommer att få en boost av ett mäktigt läktarstöd. Även där måste vi vara bäst. Och inte heller där går det att tumma på någonting eller bry sig om vad motståndaren gör. Publiken blir oerhört viktig i de här drabbningarna, vågar jag säga. Och tillsammans kan vi uträtta stordåd.

Det kommer att bli mycket folk imorgon, och i resten av matchserien. Det kommer att vara spänt och mycket härlig nerv, både på läktare och på plan. Vi står inför vad som kan bli en klassiker, en folkfest och en bandyfest av högsta dignitet. Ingen vettig människa borde undgå att uppleva det här. Nu kör vi!

VI VET VI VILL! VI VET VI KAN! BROBERGS IF IFRÅN SÖDERHAMN!

1 kommentar:

  1. Det känns lite konstigt att inte kunna ta del med liv och lust i bandyfesten, men det kan hinna ändra sig till tredje kampen. Måste ju sätta begravning på fredag före bandyn. Bara det inte blir begravningsstämning redan i tredje mötet....kan ju gå hur som helst detta.Lycka till i kampen på läktarn!

    SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.