torsdag, mars 04, 2010

Tomhet och lättnad

Säsongen tog slut i tisdags. Vi kunde inte mobilisera tillräckligt mycket kraft för att ta oss till semifinal. Jag tänker inte orda mer om detaljerna, det är som det är. Det jag funderar på är de blandade känslorna som alltid dyker upp efter bandysäsongens slut. Även om man är väldigt införstådd med att det när som helst är över så blir det alltid samma chock när det så abrupt tar slut.

Man känner en stor tomhet och saknad efter det som har upptagit en stor del av livet under omkring fem månader. Men samtidigt infinner sig en typ av lättnad och en möjlighet att pusta ut. Nackdelen med att vara så bandyinsnöad är att man bryr sig för mycket. Man ältar saker man inte kan påverka och går mest runt och är spänd och nervös hela vintern. Nu finns det tid till annat. Den tiden tänker jag börja med att ägna åt att se bandy på tv, om ungefär en kvart startar Villa/Lidköping - Edsbyn i SVT24. Jag ska njuta av matchen som en helt neutral bandyvän. Kanske äta en smörgås och ta en kopp kaffe. Det är rätt okej det också.

9 kommentarer:

 1. *sympati*
  Kollar samma match. Måste ju spana in motståndet. Kör ostmacka och te som är klart nu!
  //Anna

  SvaraRadera
 2. Det där vinner ju ni, oavsett vilka det blir. Ser ganska blekt ut tycker jag.

  SvaraRadera
 3. Nu kan även jag göra detsamma ...

  Stäng av popup fönstret

  SvaraRadera
 4. Vad snackar du om för popupfönster?

  SvaraRadera
 5. Hoppas att kaffet och smörgåsen smakade bra trots allt. Ni satte ju vekligen färg på bandyn i år, och bidrog till att spänningen i serien höjdes ytterligare.
  Sen vet jag inte hur det känns att sitta framför tv:n och heja fram Saik:)

  SvaraRadera
 6. Hehe, det är lite pest eller kolera läge där känner jag. Jag hoppas nog mest på att få se spännande matcher faktiskt.

  SvaraRadera
 7. Det kanske inte har så stor roll men jag unnar verkligen Edsbyn att vara färdiga för i år.
  Och man kan ju aldrig veta på förhand, skojigt jämnt har det ju varit under året, men för vår del följs ju oftast regeln:
  flera matcher = plättlätt
  en match = stört omöjligt
  //A

  SvaraRadera
 8. Jo, när jag öppnar din blogg ploppar det sedan igår kväll upp en popup som vill att jag skall handla något. Denna gång var det visitkort.
  Skit.

  SvaraRadera
 9. Inget problem jag har och inte fasen vet jag hur man kommer tillrätta med det heller.

  SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.