söndag, april 04, 2010

Påsken och maten

Två påskdagar är helt avklarade och vi är inne på den tredje. Under de två första dagarna har det inte lämnats mycket utrymme i magen för godis och karameller. Tyngdpunkten har legat på att äta mat. Fantastiskt god mat i försvarliga mängder. Igår till exempel konstaterade jag med facit i hand att jag kanske borde hoppat över de sista fyra portionerna. Under påskens avslutning ska vi nu försöka stoppa i oss en del sötsaker också, för det hör ju till.

Nå, bland all god mat på de olika påskborden har jag en favorit. En rätt som det bara ges ett tillfälle att äta; på påsken. Det är min morbror Christer som bygger den här rätten och för att inte riskera att bli uthängd här på bloggen, vågar han inte låta bli att laga till den här fantastiska laxpatén. Det är svårt att beskriva storheten i den lilla patén. Den smälter i munnen och smakar gudomligt. Så det är inte mer än rätt att den får sin stund i rampljuset här på huvudläktar´n.

image

2 kommentarer:

  1. Det är viktigt att det ser bra ur för ögat, som den där!
    Själv skall jag prova do file i ugn, och då får man inte somna ifrån. Finkänslig vara, lax.

    SvaraRadera
  2. Visst, man äter ju alldeles för mycket med ögonen.

    SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.