tisdag, juni 22, 2010

En tanke om tvätt

Jag stod och hängde tvätten när en tanke slog mig. En grej som jag nog inte reflekterat över tidigare. Jag är en hyggligt van tvättare och har aldrig haft problem med att matcha rätt färger, som många av min manliga vänner verkar ha. Vad jag vill säga att jag aldrig råkat ut för något färgningsmissöde.

Men hur ska man bete sig om man har, låt säga en randig tröja i rött och vitt? Finns det något rätt eller fel i den frågan? Om jag tvättar tröjan tillsammans med vittvätten riskerar jag att allt vitt blir rosa. Tvättar jag tröjan med den röda tvätten riskerar jag att tröjans vita partier blir rosa. Men det märkligaste av allt; tröjan innehåller ju i sig själv båda färgerna och borde således inte ens tvättas i samma maskin - som sig själv. Helsjukt, tycker jag. Hur gör man?

3 kommentarer:

 1. Första tanken var, ärligt talat, en sax...

  Andra var: Minns inte att jag haft en rödvitrandig tröja i maskinen. Alltså har du skapat en ny jobbig frågeställnng här inför framtiden:)

  SvaraRadera
 2. Alltså, ska jag klippa isär ränderna och tvätta dom för sig?

  SvaraRadera
 3. Just det, men det var bara den första tanken. Det verkar som att det är fel metod, om det är just kläderna man är rädd om.

  SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.