tisdag, oktober 09, 2007

Helgens Cup

I helgen som gick så spelades Edsbyn Cup.
En tröstcup för de lite sämre lagen. De lagen som inte är tillräckligt bra för att vara med i kommande helgs cup. Såna lag som Bollnäs, Vänersborg och Rättvik.

Kommande helg, med start på torsdag är det istället dags för Svenska Cupen, och där finns klasslag som Broberg med. Därmed kan vi vänta oss att få se lite klassbandy i helgen.

Den här cupen kommer bjuda på lite nya regler. Förbundet är desperata i sin vilja att göra bandyn "attraktivare" och har hux flux ändrat lite i regelboken. Dessa ändringar ska testas i helgen och kommer att bestå av följande.

Time-out. En time-out per lag och match kan utnyttjas. En minut får man då på sig att snacka taktik. Idiotiskt anser jag. På vilket sätt blir det attraktivare bandy av två potentiella spelavbrott?

Hörnorna. Det är ej längre tillåtet att rada upp hörnor. Om ett hörnskott studsar över kortlinjen via försvarande lag så döms målvaktens boll och inte ny hörna. Idiotiskt. Hörnorna hör till spelet och har så alltid gjort. Dessutom är det en av bandyns stora tjusningar. Rör inte våra hörnor!

Målvaktsutkast. Utkasten måste gå utanför straffområdet innan utespelare får röra bollen. Onödigt. Vad spelar det här egentligen för roll? Onödig regel som bara rör till.

Punktmarkering. Spelare som ej har bollen får punktmarkeras. Tycker att det är knepigt att detta ej har varit tillåtet tidigare. Man måste väl få åka vart man vill på planen!? Men med tanke på att det är en attraktivare bandy man vill ha så får också denna regel anses som idiotiskt och ogenomtänkt.



Nåja.
Broberg går hursomhelst in i turneringen på torsdag.
Och med tanke på motståndet så ska avancemang vara en självklarhet.

Torsdag 11 okt 15:00
Broberg - Västerås

Fredag 12 okt 13:00
Gustavsberg - Broberg

Fredag 12 okt 23:30
Motala - Broberg

Det här ska inte vålla några problem och vi spelar slutspel på lördag. Troligt att det blir mot Edsbyn.


Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

  1. Om dom rör våra hörnor då ska dom jävlarna få se på punktmarkering, då kommer dom att få reda på hur det är att ha att göra med folk som vet hur man använder Karlsson klister, Kõnrads kalasklister och andra klistermärken värda namnet!

    SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.