söndag, februari 03, 2008

Dagens Final


Idag är det äntligen dags.
Final i Bandy -VM.
Äntligen tar skiten slut.
Äntligen kan vi återgå till den riktiga verksamheten.
Elitserien.

Nu är det klart att Sverige får arrangera nästa års VM. Och vad gör man?
Jo, titta här nu. Man lägger det mitt i seriespelet ännu en gång.
Va i helvete!
Det finns flera hallar att tillgå i det här landet. Dom kan fjanta runt med VM mitt i sommaren om dom vill. Det är ändå ingen som bryr sig.


Dagens match, finalen, är den enda som betyder något. Det finns i ärlighetens namn bara två lag som kan slåss om guldet. Finland kan störa om de har en bra dag samtidigt som Ryssland eller Sverige har en dålig dag. Med andra ord, mycket sällan. Sverige vann den enda gruppen med en målskillnad på 61-14, på fem matcher. Det ger ett målsnitt på drygt 12 mål per match och redan där inser man hur löjligt detta är.

Det ska dock bli intressant att se hur mycket folk dagens final kan locka till den stora arenan. Olimpiski Sport Center tar in 35 000 åskådare. På gruppmatchen mellan Sverige och Ryssland var det 5500. Skaplig publiksiffra för bandy det. Men väldigt lite i en så stor hall i en så stor stad i ett så stort land. Moskva kan inte skryta med något enormt bandyintresse. Men visst borde det bli över 10 000 på dagens match?

På onsdag drar den riktiga verksamheten igång igen. Broberg åker till Lidköping. Där väntar Villa, men inte kunna. En seger är nästan ett måste i slutspelsstriden.

Jag får huvudvärk när jag reflekterar över situationen i den internationella bandyn. Som om det inte vore nog med den lilla nätta huvudvärk som redan finns där. En kvarleva från gårdagen. En god middag som mynnade ut i sällskapsspel och whiskeyintag. Därav den nätta huvudvärken. Men den är inte allvarlig. Men den finns där, och gnager lite.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.