fredag, februari 22, 2008

Dagens Osvar

Har varit i kontakt med Mats Westling i Bandyförbundets tävlingskommité. För ovanlighetens skull så fick jag också svar, dock inte det svar jag ville. Återger mailkorrespondensen här nedan.

-----Ursprungligt meddelande-----
Från: Anders Jansson [mailto:anders.jansson@soderhamn.com]
Skickat: den 22 februari 2008 12:51
Till: Westling Mats
Ämne: Fråga?

Hej!
Jag undrar nu vem eller vilken av alla dessa kommitéer som har ansvar för beslutet att byta matchdagar i kvartsfinalen mellan Broberg och Västerås?
Tacksam för svar!
Mvh, Anders Jansson
-------------------------------------------------------------------------

----- Original Message -----
Sent: Friday, February 22, 2008 1:51 PM
Subject: SV: Fråga?

Hej!
Ansvaret för säsongsprogram och spelprogam finns hos Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté (TK).
Vad gäller speldagar för kvartsfinaler finns dessa sedan länge fastställda i gällande säsongsprogram. Där framgår att de första kvartsfinalerna skall spelas den 24 eller 25 februari, de andra kvartsfinalerna den 26 eller 27 februari och eventuella tredje kvartsfinaler den 29 februari.
De aktuella kvartsfinalerna mellan Broberg och Västerås har av TK bestämts till den 24 resp 26 februari. Detta beslut står i överensstämmelse med gällande säsongsprogram. Något "byte" av matchdagar har därför inte skett.
Hälsningar
Mats Westling

-------------------------------------------------------

-----Ursprungligt meddelande-----
Från: Anders Jansson [mailto:anders.jansson@soderhamn.com]
Skickat: den 22 februari 2008 14:03
Till: Westling Mats
Ämne: Re: Fråga?

Fel!
Kvartsfinalen mellan Broberg och Västerås skulle enligt programmet ha inletts på måndag den 25:e februari. Men det är egentligen oväsentligt. Frågan är hur Västerås kan få igenom sitt krav att inleda matchserien på söndag, pga att det är hockey i arenan bredvis på onsdag? Och hur kan ni köra över Broberg på detta sätt som protesterade mot detta?
Jag vill höra hur NI motiverar detta beslut!
Vänligen

Anders Jansson

--------------------------------------------------------------------

----- Original Message -----
Sent: Friday, February 22, 2008 2:34 PM
Subject: SV: Fråga?

Som jag skrev i mitt förra mail finns inget "program" som stadgar att matchen Broberg - Västerås skall gå den 25 februari. Det som finns bestämt är att kvartsfinalerna skall gå den 24 eller den 25 februari. Broberg är alltså inte "överkört".
/Mats Westling

---------------------------------------------------------

-----Ursprungligt meddelande-----
Från: Anders Jansson [mailto:anders.jansson@soderhamn.com]
Skickat: den 22 februari 2008 15:44
Till: Westling Mats
Ämne: Re: Fråga?

Okej. Och vilka är det som bestämmer att det matcherna ska spelas just 24:e och 26:e då? Verkar ju mystiskt att det ska spelas tre kvartsfinaler på söndag och en kvartsfinal på måndag. Beslutet att spela kvartsfinalen mellan Broberg och Västerås på söndag och tisdag är ju helt i linje med Västerås önskemål, pga en hockeymatch i allsvenskan som går på onsdag. Broberg ville ju absolut spela på måndag men gav förslaget att man kunde spela måndag, torsdag och eventuell avgörande på lördag. Men det ville inte Västerås. Då tycker man ju att förbund borde besluta enligt en kompromiss. Men tydligen så finns det inte så pass mycket stake i förbundet att man vågar gå emot någon av "de stora". Bedrövligt!
Jag vill alltså ha er motivering till att ni gick efter Västerås önskemål?
Vänligen

Anders Jansson

----------------------------------------------------------------------

----- Original Message -----
Sent: Friday, February 22, 2008 4:02 PM
Subject: SV: Fråga?

Västerås anmälde i mycket god tid att P-området på Rocklunda var fullbelagt den 27/2 på grund av ett toppmöte i superallsvenskan i ishockey mellan VIK-hockey och Björklöven. Därför fanns det goda skäl för SBF att undvika en kvartsfinal i bandy där just denna dag. Detta hade ingenting med Broberg att göra. Eftersom både den 24:e och 25:e stod till förfogande för kvartsfinal 1 bestämde vi före "lottningen" att Västerås första kvartsfinal hemma skall spelas den 26/2, vilket också beslutades på onsdag kväll efter "lottningen". Först därefter hör Broberg av sig och meddelar att man inte vill ha sin första hemmamatch den 24/2 utan föredrar den 25/2. Några tydliga skäl för önskemålet anfördes inte förrän man igår torsdag inkom med ett polisyttrande som rekommenderade annan matchdag på grund av hundutställning. Emellertid kom på fredag morgon ett nytt polisyttrande som sade att det inte finns några polisiära hinder att spela matchen den 24/2 kl 17. Fortfarande saknas därför en tydlig motivering från Brobergs sida att frångå det gällande säsongsprogrammet.
Vad är det som är bedrövligt?
Mats Westling


---------------------------------------------------------------------

-----Ursprungligt meddelande-----
Från: Anders Jansson [mailto:anders.jansson@soderhamn.com]
Skickat: den 22 februari 2008 16:18
Till: Westling Mats
Ämne: Re: Fråga?

Fint diktat! Efterhandskonstruktioner kan ju vara effektivt ibland. Det har tidigare stått klart och tydligt på förbundets sida att kvartsfinalerna på B-halvan ska spelas 25:e och 27:e och A-halvan ska spelas 24:e och 26:e.
Men något om att en eventuell kvartsfinal inte kan spelas i Västerås onsdagen den 27:e har inte meddelats. För övrigt så kan ju det också diskuteras, huruvida man ska kunna flytta matcher för att det råder parkeringsbrist. Är inte det något man borde tänkt på innan, om man bygger ett idrottskomplex som kan ta emot uppemot 15 000 åskådare så bör ju också parkeringsplatser för 15 000 åskådare finnas att tillgå. Kanske något för förbundet att fundera på också, att införa elitlicens när det gäller parkeringsplatser?
Finns inte så mycket mer att säga, bandyförbundet har egentligen sedan länge stora problem med sin trovärdighet och man sliter inte direkt arslet av sig för att förbättra detta. Men du ska ha stort tack för att du gav mig svar på mina förfrågningar. Det är faktiskt första gången det inträffat. Normalt sett så stoppar man huvudet i sanden och räknar till tio och hoppas att allting blir bra. Fler inom förbundet borde vara som du, Mats, våga möta kritiken!

Vänligen

Anders Jansson

---------------------------------------------------------------------

----- Original Message -----
Sent: Friday, February 22, 2008 4:24 PM
Subject: SV: Fråga?

Var står det på förbundets hemsida att kvartsfinalerna på B-halvan skall spelas den 25 och 27:e?
MW


-----------------------------------------------------------

-----Ursprungligt meddelande-----
Från: Anders Jansson [mailto:anders.jansson@soderhamn.com]
Skickat: den 22 februari 2008 16:30
Till: Westling Mats
Ämne: Re: Fråga?

Nej, det var ju just det. Jag skrev; "det har tidigare stått". Med det menar jag att det inte längre finns kvar. Det har alltså ändrats och därför vill jag mena att allt det du hänvisade till är uppdiktat och efterhandskonstruerat. Capish?

Vänligen

Anders Jansson



Efter mitt senaste svar så dök det tyvärr inte upp några fler mail i boxen. Jag hävdar alltså att det han säger med att detta var bestämt långt innan är fel. Varför har det då exempelvis dragit ut så mycket på tiden? Varför har alla medier basunerat ut att speldagen är måndag? Jo, därför att det var så det var bestämt från början. Lagen på A-halvan spelar på söndag och lagen på B-halvan spelar på måndag. Det var så det var bestämt i grunden och de uppgifterna fanns tidigare att tillgå på svenskbandy.se.

Pajasförbund!!

Men det var duktigt av Mats att svara på mina mail tycker jag. Han kanske skulle tala om för de andra gubbarna hur det här med e-post fungerar också.







Andra bloggar om: , ,

5 kommentarer:

  1. Visst lyser det igenom att vissa prioriteras högre än andra.
    Det är allt för ofta de som spelar i grön tröja tycks vara för mer.
    Håller med de tidigare kommentarerna att du må se till att få ut detta så fler kan se vilket ruttet förbund vi tycks ha.
    Cirkusförbundet
    Såg att även Lars Edling skrev om det i sin krönika i Kuriren idag.
    Bara att hoppas att man på spelar nivå inte tar med sig detta annat än att man visar var skåpet skall stå och tvålar till gurkorna.

    SvaraRadera
  2. Exakt!
    Tändvätska var ordet!

    Men man försöker febrilt att släta över detta nu. Att publicera denna mailväxling fick litegrann av den effekt jag önskade, det rörde om en del i grytan. Folk hör av sig...

    Det är bara så attans synd att jag inte tänkte på att trycka på PrintScreen och ta en screenshot av det ursprungliga spelschemat, men inte fan tänkte jag att det skulle behövas som bevis. I fortsättningen ska jag ta screenshots av allt som jag läser på förbundets sida, bara för att vara på den säkra sidan!

    SvaraRadera
  3. Ja men vi var ganska många som såg det så det går ju inte komma ifrån.
    Satt själv och retade mig på att vi skulle få måndag onsdag. å det var ett tag sedan eftersom jag räknade med att byn skulle bli tvåa.
    Så de de går det INTE frånsäga sig.
    Men bildskott e alltid bra.

    Kan inte du ta någon mer kurs?

    SvaraRadera
  4. Ja.
    Sen e man ju intresserad å se vad det blir även om man delvis vet.

    SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.