söndag, september 28, 2008

Dagens Hälsingefotboll

Idag gäller det. Den lokala fotbollen avrundas idag och vi har ett raffinerat slut att vänta. Det stolta blåvita laget krigar för sin existens i Hälsingeallsvenskan och avslutar säsongen med ett sista kommunderby på bortaplan när man gästar Stugsund. Som för övrigt slåss om en hedrande fjärdeplats. Annat var det förra säsongen vid den här tiden, då tabellen såg ut som nedan.

Stugsund var då mer i samma läge som Trönö nu befinner sig i. Trönö å andra sidan behövde då vinna sista matchen för att säkra en kvalplats till trean. Nu var det inte många som tvivlade på det då man skulle ta emot superjumbon Harmånger i sista matchen. vad som var mer intressant var om målkungen Wally skulle slå målrekordet eller ej. För det behövde han göra sju mål. Det gjorde han såklart och det nya målrekordet i Hälsingefyran lyder på 41 mål på 22 matcher. Laget gjorde 12 mål totalt och vann med 12-0 och kvalplatsen var klar. Väl där blev det två förluster och en seger och laget fick finna sig i att lira vidare i fyran. Men ändå en säsong som gav klubbens bästa resultat i dess 75 åriga historia.


Nu är det lite andra förutsättningar. Trönö är nu indragen i en strid kring fel streck. Man är där tillsammans med två andra kommunlag men ligger ändå bäst till av dessa. Vid poäng i dagens match så är saken klar och vi lirar vidare i division 4. Det kan räcka även vid förlust men då är vi beroende av andra lag. Det som oroar mest inför dagens match är egentligen vilket lag Stugsund ställer upp med. Den stora snackisen i kommunfotbollen den senaste veckan har varit agerandet av Trönös damlag som lämnat wo i den sista matchen mot Mohed. Detta antas man ha gjort för att man är nära en uppflyttning i seriesystemet och vid en större förlust en 5-0 så misslyckas detta. Enligt Trönöledningen så får man inte ihop folk och det här kan man tvista hur länge som helst om så länge regelverket tillåter det.

Stugsunds tränare herr Olsson raljerar i sin blogg om hur patetiskt agerat detta är av Trönöledningen. Det är jag beredd att hålla med om, förutsatt att man nu lämnar wo hellre än att spela matchen för att undvika storförlust. Det som förbryllar mig är att han Olsson insinuerar att Stugsund nu ska genomföra någon form av "hämnd" gentemot Trönö i dagens match. Stugsund har ett samarbete med kommunens högst representerade klubb, Söderhamns FF, som återfinns i division 2. Antydningar finns på att Söderhamn igår skulle ha satt några av sina nyckelspelare på bänken för att dessa ska kunna användas i dagens match mot Trönö. Allvarligt talat?

Jag tror och hoppas dock att herr Olsson är klokare än så. Att först fördöma osportsligt agerande och sedan själv agera osportsligt går inte ihop för mig. Och vad har Stugsund egentligen med det hela att göra. Och framförallt, vad har Trönös herrar med det att göra?

Nej, jag hoppas verkligen att vi slipper se detta idag. Då vet jag någon som tappar en stor del av min respekt.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.