måndag, september 15, 2008

Ikväll har vi sorg

Har nåtts av förskräckliga nyheter ikväll. En legend har gått ur tiden. Richard "Rick" Wright har lämnat jordelivet. Bara några veckor efter nyheten om att Pink Floyd mottar Polarpriset så går en av gruppens grundare och trillar av pinn. Ursäkta ordvalet. Rick har kämpat med cancer under en tid och har idag dött, blott 65 år gammal. Så överraskande, då jag inte visste om hans sjukdom.

Organisten Wright var med och grundade Pink Floyd och fanns hela tiden med sånär som på några år under 80-talet då han och Roger Waters inte drog jämnt. Han återvände dock till gruppen när Waters själv hade lämnat. Rick hade kanske inte en av förgrundsrollerna i gruppen, utan fanns väl lite bakom de stora namnen David Gilmour och Roger Waters. Inte för oss floydianer kanske, men för den stora massan. Detta till trots så är han upphovsman till ett par mästerverk, exempelvis Us and them och The Great Gig in the Sky.

Alla tankar på en eventuell återförening som man aldrig riktigt velat sluta hoppas på, får väl nu betraktas som orealistiska. Visst, en återförening för de kvarstående medlemmarna är ju fortfarande möjlig med det blir inte samma sak. Visserligen dog ju också Syd Barrett för en tid sedan och återföreningssnacket slutade inte för det. Men nu börjar det bli lite glest. Och Syd var också bara med en kort tid i inledningen.

Nä, det känns väldigt trist det här. En fantastisk musiker och, vad det verkar efter det intryck jag fått, en mycket genuin människa har lämnat oss och då Pink Floyd är mitt kanske absoluta favoritband så har jag sorg ikväll. Och troligtvis imorgon också. Och antagligen också på onsdag. Och så vidare.

Låt oss nu lyssna till Us and Them och bedja för Richard och hans familj.




Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Richard Wright var ingen legend, eftersom han uppenbarligen existerat. Jag har själv sett honom. Men han var en legendarisk musiker i ett legendariskt band.
    I övrigt instämmer jag i det du skriver.

    SvaraRadera
  2. Mäh!
    Messerschmitter...

    Bra att du instämmer i det andra då.

    SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.