onsdag, september 24, 2008

Lennart Hyland

Tycker att det kan vara värt att uppmärksamma att Lennart Hyland skulle ha fyllt 89 år idag om han hade varit i livet. Nu är jag en relativt ung människa och har därför inga direkta minnen av Lennart Hyland. Men nog har jag sett ett och annat klassiskt ögonblick från Hylands Hörna trots det.

Hyland föddes i Tranås i Småland och är en av våra största radio och tv personligheter. Som sportkommentator är en upphovsman till ett par klassiker. Framförallt referatet till Kurre Hamrins mål i VM 1958 och den klassiska pucken som gliiider in i måål, den gliiider in i måål.

Mest känd blev han väl dock som programledare för supersuccén Hylands Hörna. Radioprogrammet som blev teveprogram och dundersuccé. Bilden däruppe föreställer Hyland och härlige Per Oscarsson efter den klassiska nakenkuppen.

Kan man säga grattis?
Ja, det kan man väl.
GRATTIS HYLAND!

Videoklippet nedan innehåller en vitsberättande Tage Erlander som gäst hos Hyland. Göran Persson var ej först när han ställde upp i Sen kväll med Luuk och blev lite mer folkkär.



Andra bloggar om: , , ,

4 kommentarer:

  1. haha fy fan vilken härlig historia!

    SvaraRadera
  2. Apropå nakenscenerna. Visst kan man tro att det handlade om nakenscener... Men Oscarsson tog aldrig av kalsongerna! Den tidens moral är långt ifrån samma som idag. Jag kommer ihåg det här - och det var mycket eftersnack både bland folk i allmänhet som media!

    Idag skulle ingen ha reagerat!

    SvaraRadera
  3. Alldeles rätt. Men en nakenchock av stora mått var det ju då! Idag som sagt skulle han inte ens kvalificera sig för en dokusåpa med det beteendet.

    SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.