tisdag, december 16, 2008
Dagens Lunch
Det känns alltid lyxigt att äta smörgåstårta till lunch, eller frukost. Borgarlunch skulle man kunna kalla det. Men förresten, är det verkligen så dyrt? Den här stubben som jag åt upp det sista av nu kostade 115 spänn. På den får man ut fyra portioner vilket ger knappt 30 spänn per portion. Det är väl egentligen inte dyrt.
Antagligen beror det på att man ser på smörgåstårtan mer som en smörgås och då kan det ju anses som lite saftigt, priset. Det handlar nog också om känslan när man står där i butiken och får syn på prislappen; "Åh, shit pommes frites, tårtjäveln kostar 400 spänn!". Nu pratar jag förstås om en fullstor tårta.
Jaja, god var den iallafall.
Andra bloggar om: smörgåstårta, lunch, mat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mycket klokt resonemang. själv äter jag inte smörgåstårta då jag inte är förtjust i pålägg av något slag. Men 30:- per portion är ju till exempel ungefär en tia billigare än att köpa en baguett på någon mack, och då känns väl smörgåstårta lite lyxigare.
SvaraRaderaPålägg?
SvaraRaderaDu får väl tänka såhär. Lite bröd med en massa majonnäs och räkor!