onsdag, april 08, 2009

Bästa toalettlektyren

Jag är en sån som måste ha något att läsa när jag besöker skithuset för att uträtta nummer två. Finns det inget att läsa hugger jag första bästa schampoflaska. Men man ledsnar snabbt på att traggla sig igenom innehållsförteckningen på alla de nordiska språken. Dassböckerna är ju väl lämpade för ändamålet, vi har flera stycken, men jag läser ut dessa direkt.
Jag har haft flera knep och planer runt det här. En bunt Knasen-tidningar funkar alltid. Minst ett tjugotal bör det vara. Efter att man avslutat en tidning lägger man den underst i högen. När man har tagit sig igenom hela högen har man förträngt vissa av stripparna från de tidningarna man läste först. Det här fungerar ett tag, sedan måste tidningarna bytas ut. Ett tag har jag även nyttjat en sån där bok med 3000 roliga historier. Fungerar mycket bra då det tar ett bra tag att ta sig igenom dessa 3000, inte alltid roliga historier. Pärm till pärm och sen är det bara att börja om från början.

Igår kom jag på en ny grej. Nu har jag plockat in det första bandet ur ett uppslagsverk på muggen. Att jag inte har tänkt på det här förr? Det är en ju helt briljant idé. Hur många år kan det behövas för att ta sig igenom ett helt uppslagsverk på 24 band, om man enbart läser på muggen? En outtömlig källa. Risken för långa sittningar är dock uppenbar. Som en bonus tillskansar man sig också mycket kunskap och onödigt vetande. Kan komma väl till pass vid eventuellt deltagande i tevefrågesport. Plus att jag gillar kunskap.Den här serien med 24 volymer av Bra Böckers Lexikon, som jag tror är från 1973, står ändå bara och samlar damm och är jävligt tunga när vi flyttar. I denna moderna internettid är det nog lätt att ett sånt här uppslagsverk känner sig överflödigt. Nu kommer det till nytta. Jag har kommit några sidor in i den första volymen och läste nu senast om Adam av Bremen och lärde mig en hel del jag inte visste tidigare om denne författare och historiker.

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

 1. Men det märks att du suger i dig sådant. Sånt, kunskap, typ. Jag har gamla Nordisk familjebok i hyllan, och bara man sållar bort visst gammalt tyckande, så är den riktigt givande än. Årgång -55.

  SvaraRadera
 2. Nordisk familjebok har jag citerat i den här bloggen tidigare. Senaste gången gällde det ämnet onani, som beskrevs på ett härligt sätt i årgången 1888.

  SvaraRadera
 3. Det finns godbitar i sådant. Jaså, fanns de redan då? Ge den en hedersplats på toa.

  SvaraRadera
 4. Du e ett blivande geni.
  Själv läser jag för tillfället "där" motorhistoria.

  SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.