torsdag, april 09, 2009

Lars-Inge Svartenbrandt

Nu har han varit i farten igen, gamle Svarten. Gripen i Hagfors efter ett bankrån i Säter, Dalarna. Svartenbrandt har en imponerande meritlista. Men det är märkligt; han tycks alltid vara på fri fot. Vi har ju fått en släng av sleven här i Söderhamn också, då han 2002 rånade Systembolaget i centrum. För det fick han sju år. Han släpptes på fri fot 2007 och inte ens med min dåliga matematik får jag det till sju år.

Vi har att göra med en person som har uppenbara problem med återfall här. Karln är 64 år och har spenderat drygt 40 av dessa inburad i olika omgångar. Låt honom sitta den här gången. Känns som rejält slöseri med polisresurser att tvingas jag den här mannen i tid och otid.

Andra bloggar om: , ,

8 kommentarer:

 1. Jag är nästan lite avunsjuk på hans förmåga till fokusering, hans energi, envist riktad mot en sak.Fast det är kanske mer ett yrke för honom, en daglig vana och det enda han kan. Att misslyckas menar jag. Lobotomi kommer upp som ett alternativ, när det inte hjälpte med gud förra gången.

  SvaraRadera
 2. Man kanske kan se det som imponerande ändå. Eller?

  SvaraRadera
 3. Kanske skulle det vara på sin plats med en gratifikation för lång och trogen tjänst. Förslagsvis med ett par förgyllda handfängsel och en röd bollnäsa.

  SvaraRadera
 4. När han för några år sedan bodde i ett hus bara ett stenkast från Sävstaås bandyplan fick han ofta på helgerna besök av misstänkte Palmemördaren Krister Pettersson. Måste varit trevligt att bo granne där då.

  SvaraRadera
 5. Hanebo:
  Kan väl aldrig tänka mig att det kan vara speciellt trevligt att bo nära Sävstaås oavsett...

  No offense, Rock Solid...;)

  SvaraRadera
 6. Nu är det sådant avstånd dit så att man bara vid rätt vind kan höra de risiga högtalarna, så jag har i alla fall inte problem med detta boende. Mer med tabeller.He.
  Men det var livat där ett tag. Dumskallen tog en gång en moped från andra sidan vägen och bogserade hem den med bil!Skulle haft ett kort på det.

  SvaraRadera
 7. Rock solid> Glöm inte att Indian-Helge bodde i samma hus:-) Och var det inte så att Svartenbrandt delade ut en rejäl smäll till mopedynglingens pappa när denne krävde att få tillbaka moppen?

  SvaraRadera
 8. Jodå, och vet inte om det påverkade händelseförloppet sedan, men det blev inget bra där. Jag har träffat resten av familjen ibland.Oj, sidospår.

  SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.