måndag, april 20, 2009

Dags att återta kontrollen

Som vanligt på vårkanten går en del av tankarna till den nalkande beachsäsongen. Nu är inte jag typen som hänger på stranden speciellt ofta, men ta kontroll över sin fysik kan det ju vara bra att ha ändå. Nu har jag seriösa planer på att göra ett försök, igen. Det var ett år sedan sist och då rann det ut i sanden rätt snabbt. Det skyller jag på att jag blev pappa.

Små saker i vardagen gör att man kommer på dessa tankar. Exempelvis när man står i garderoben och ska ekipera sig och upptäcker att ungefär en femtedel av alla kläder är i någorlunda rätt storlek. Eller som när jag idag på lunchrasten gick till macken, som ligger fem minuters promenad från jobbet, för att köpa lunch. Kom tillbaka med maxpuls och svettningar i pannan. Då är det dags att göra något.

Plockade fram mina hantlar ur gömmorna ikväll. Tänkte att när jag ändå är igång kan jag ju också försöka ge mina armar en mer attraktiv utformning. Men herrejävlar vad tunga dom var! Tjurig som jag är bestämde jag mig för att inte plocka av några vikter. Orkade lyfta ett par repetitioner innan jag fick andnöd i hela kroppen.

Nu tänkte jag såhär; promenera gör jag ju redan en del, med barnvagn och hund. Nu ska jag åter försöka ge mig på att peta in några joggingpass i veckan också för att bygga upp konditionen lite. Den egna kroppen ska få fungera mer som det mångsidiga träningsredskap det är. Utöver det ska jag också försöka lägga om kosten en aning. Testar en diet åt GI-hållet. Alltså dra ner på kolhydrater. Har gjort det förr och vet att det funkar. Inget extremt blir det. Helt lätt blir det dock inte, för jag gillar mina vänner kolhydraterna.

Imorgon ska jag väga in. Om jag redogör för min, förmodade, viktminskning här får jag lite välbehövlig press. Klassikern; jag arbetar bäst under press. Reserverar mig för eventuellt misslyckande.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

  1. Fruns hantlar gör sig bra på rumsgolvet tycker jag, och då blir de liggande där lite som en dekoration. Frågade henne om hon hade ersatt dem med handväskan.Eller tvärtom.

    SvaraRadera
  2. Ja, om de ligger framme ser det ju bra ut. Men det går inte att ha nåt liggandes framme i det här huset längre.

    SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.