torsdag, april 09, 2009

Ungdomarna av idag - och kanske igår?

Reagerade på en grej igår när jag väntade på bussen efter jobbet. Ett gäng på tre ungdomar stegade fram till hållplatsen. De såg väl ut att vara i 14-årsåldern, två grabbar och en tjej. Alla med en varsin cigarett mellan fingrarna. Det var rätt kyligt igår kväll, men det verkade inte vara något som bekom de tre. Alla utan jackor och allmänt dåligt påklädda. Den unga tjejen hade ett par svarta mjukisbyxor som var minst ett par storlekar för stora. Längs byxbenen satt flera stora emblem föreställande cannabislöv.

Är inte det här beklämmande? En fjortonårig tjej springer runt på stan och gör reklam för cannabis. Vad är det för stil? Varför släpper föräldrarna ut barnen klädda på det sättet? Förstår inte. Låt mig aldrig bli en sådan förälder.

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

 1. Var det inte kirskål? Det är rätt stor likhet så där snabbt sett.Jag har mycket odlingar här med sånt ogräs.Eller .. ja, måste kolla vad det är sen.
  Jodå, tro inte det sämsta om ungdomen, det var säkert kirskål, och det kan man koka soppa på.

  SvaraRadera
 2. Det var inte kirskål, det är jag tämligen säker på.

  SvaraRadera
 3. Brukar skoja om detta kirskålsogräs här, att det vore bättre om det var hampa eller nåt, för då skulle det vara användbart till nåt.

  SvaraRadera
 4. Koka soppa på hampa? Är det lagligt?

  SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.