måndag, maj 04, 2009

Övergående motivation

När jag satt mig här vid datorn för en stund sedan gjorde jag det med tanken att jag skulle rensa upp lite bland alla bilder jag har sparade på disken. Nä, inte bland alla bilder, utan bland de bilder i den mappen som jag ännu inte har skapat någon backup på. Rensa bort en del skräp innan jag säkerhetskopierar allt.

Den tanken släppte jag relativt snabbt. Just den mappen, med bilder från det senaste året, innehåller 6477 bilder. Sextusenfyrahundasjuttiosju. Vilken människa utan specifika superkrafter orkar gå igenom dessa, bild för bild, och radera de som kan verka helt meningslösa? Jag insåg att uppgiften var övermäktig så jag kopierade över hela rasket till den externa hårddisken istället.

Det är ju egentligen fantastiskt det här med digitalkameror. Man kan skjuta iväg foton utan att tänka på hur kvalitén blir eller hur mycket det kostar. Hur mycket hade alla dessa bilder kostat mig om jag hade brukat en analog kamera?

Jag googlar på framkallning av analoga bilder och väljer det första alternativet som kommer upp. Där tar man 149 kronor för att framkalla en 40-bilders APS-rulle. Säkert ingår frakt där också, men vi räknar på det ändå. Mina 6477 bilder skulle innebära 162 rullar. Detta gånger priset 149/st ger 24 126 kronor. Det betalar sig verkligen med en digitalkamera om man är en flitig fotograf.
***
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

  1. Ju mer du knäpper, ju mer tjänar du. Till slut är du miljonär! Men skall man skatta på det?

    SvaraRadera
  2. Helt skattefritt! Men pappa i Lönnebergas ekonomiska filosofi blir jag rik på det här

    SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.