tisdag, september 29, 2009

Årets lag: Trönö IK

När allt kommer omkring finns det bara två idrottsföreningar som jag överhuvudtaget bryr mig om. Den ena är Brobergs stolta idrottsförening, som jag skulle offra min ena arm för om det var nödvändigt. Vad dom nu skulle med den till? Den andra föreningen som har en stor plats i mitt hjärta är Trönö IK.

Det här är fantastisk förening, i en fantastisk bygd. I Trönö har jag en del av mina rötter och mina trevande försök till att själv utöva fotboll gjordes på idylliska Trönö IP. En seniorkarriär som blev relativt kort ska tilläggas. Trönö, som ligger ett par mil utanför Söderhamn, har omkring 800 invånare och det anmärkningsvärda i sportsliga sammanhang är att klubbens representationslag har tagit klivet upp till division 3, som suveräna seriesegrare. Som om inte detta vore nog har också klubbens andralag avancerat en division, till division 5, också som seriesegrare.Det här har gett lite eko. Inte bara avancemanget, utan det faktum att laget innehåller fem bröder, som ofta alla fem startar matcherna. Här i form av ett inslag i radio, hoppa fram till omkring 6:30 in i inslaget. De fem bröderna Wallgren har också figurerat i Sportbladet, enligt obekräftade uppgifter visserligen, då jag ej sett reportaget personligen.

Förutom dessa bröder ska vi ej glömma resten av truppen, som till stora delar består av pöjkar från bygden. Elaka tungor vill få det till att laget har värvat sig till framgången och man har kallats Real Trönö i kommunen. Visst, laget är spetsat inför säsongen, men faktumet kvarstår att av de elva spelarna som startat matcherna har i snitt sju varit pöjkar från bygden. Och situationen ser ungefär lika ut i andralaget.

Andralaget som förresten också fått en släng av sleven av dessa elaka tungor. Där man menar att det har fifflats en del med regelverket. Det här är märkligt, för med tanke på hur många staketmästare som har stenkoll på vilken startelva andralaget har använt sig av i alla matcher, borde också andralagets matcher skådats av en betydligt större publik. Den enklaste förklaringen till allt spott och spe skulle jag vilja stava A-V-U-N-D-S-J-U-K-A. Så som det oftast faller sig i Sverige i allmänhet och i mindre samhällen i synnerhet.

Nu ska vi blåvita själar hursomhelst njuta av det här så länge det varar. Även om det bara blir en enda säsong. Det är ju klubbrekord vi pratar om här! Studera tabellerna nedan. Den vänstra är sluttabell i division 4 Hälsingland och den högra sluttabell i division 6 norra Hälsingland. Båda lagen har samlat på sig över 50 plusmål. Representationslaget har lika många plusmål som serietvåan har gjorda mål. Magnifico!Jag riktar ett stort GRATT
IS till alla inblandade och ser fram emot en förhoppningsvis fantastisk fotbollssommar 2010!

2 kommentarer:

  1. Imponerande och kul.
    Bara att hoppas de kan etablera sig i nästa serie.

    SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.