onsdag, september 30, 2009

Avdelning Hallonet

Vi har varit på dagis, Stina och jag. Hälsat på lite bara. Hon börjar ju nästa vecka. På avdelning Hallonet på Klossdammens förskola, beläget ungefär tre bandylyror från vårt hem. Det är lämpligt. Men det känns en aning märkligt det här. Det är lite annorlunda än vår hemmiljö. Stina verkade intresserad och betraktade de andra barnen en stund innan hon tog mod till sig och avvek från min sida.

Man funderar lite på hur personalen, som är tre stycken till antalet, lyckas med konststycket att hålla koll på 20 barn i åldrarna 17 månader och upp till runt fyra år. Det lyckas dom väl antagligen inte med fullt ut, men det verkar ju fungera bra ändå. Vi får se hur det går när jag ska lämna henne där för första gången i slutet på nästa vecka. Antar att det är jag som behöver träna på att släppa taget och kontrollen. Imorgon ska vi dit igen, för fotografering. Både i grupp och enskilt. Det kan bli spännande.

5 kommentarer:

 1. Men jag svarar på rätt! Jo, det vore nåt det. En dagisinfiltratör!

  SvaraRadera
 2. vet hur det känns med dagis start efter att vart hemma med den lille i 1,5 år. men det går faktiskt bättre än vad man tror. fast visst skär det i hjärtat i bland:-( & det är ju bara mänskligt.

  oj, 20 barn på 3 & jag tycker lokes avdelning med 15 barn på 3 är mkt. men dom fixar det nog galant ska du se:-)

  Snyggt det blir i er hall föresten, roligt med nytt & fräscht.

  //johanna persson

  SvaraRadera
 3. Johanna: Ärligt talat så vet jag inte om dom har 20 barn på tre, det var en uppskattning. Tyckte att jag såg barn överallt.

  Hallen blir bra. Och resten av huset också!

  SvaraRadera
 4. ja jag kan tänka mej det, det är ju rätt många avdelningar där.

  tror jag det:-) härligt med nytt & fräscht som sagt:-)

  SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.