fredag, oktober 16, 2009

Sandviken förbjuder bandykultur

Det slog ner som en bomb när det offentliggjordes att den klassiska bandyportföljen inte får följa med in i Sandvikens nya inomhusarena. Det här rör upp känslor bland oss inbitna bandyvänner. Sandvikens World Cup-general Katarina Medveczky försöker försvara sig med att "det är samma regler som på vilken inomhusarena som helst", men det är ju rent och skärt skitsnack. Det finns inget regelverk som säger att en bandyportfölj innehållande en kaffetermos ej medföras in i en inomhusarena. Det här är nåt Sandviken själv har hittat på.

Nu nås jag av nyheten att portföljen även totalförbjuds i Vänersborg. Kära vänner, vad är det som händer med vår vackra sport? Jag vill kalla det här för ett helgerån, för det är precis vad det är. Slår man upp ordet helgerån kan man läsa förklaringen: hänsynslös handling som kränker grundläggande värden. En väldigt exakt beskrivning är vad det är. Det här påvisar också ytterliggare varför jag gjort rätt som bojkottat årets upplaga av World Cup. Mina huvudanledningar till bojkotten var från början:

  • 1: World Cup SKA spelas i Ljusdal, på Ljusdals IP med tusentals supportrar som upplever bandy och fin gemenskap under en hel helg. Någon annanstans och det blir som vilken försäsongscup som helst.
  • 2: Arrangerande Sandviken verkar inte ha någon känsla för vad publiken vill ha i och med World Cup. Den klassiska nattmatchen spelas inte på den klassiska tiden 02:00 och framförallt så spelas den inte med hemmalaget i en av huvudrollerna. Vansinnne, heter det.

Och sen det här med portföljerna då. Jag har absolut inte en tanke på att stödja en arrangörsförening som begår ett kulturbrott av den här digniteten. Räcker det inte med att bandyn har flyttat inomhus och spelas inför en sittande publik? Redan där har hälften av bandyns själ gått i graven.

Men det är väl kanske värt att notera att Broberg gjorde sitt jobb i den första matchen mot finska mästarna OLS Uleåborg. Seger med 9-1 och ikväll väntar just Sandviken. Hoppas innerligt att vi delar ut ordentligt med pisk och att bandyportföljer smugglas in i arenan på löpande band.

2 kommentarer:

  1. Har dom förbjudit bandyportföljen, till utseendet, eller till innehåll? En portfölj med en vimpel och ett par lovvikka för inomhusbruk? Livsfarlig!
    Jag tror att det enbart är fikaförsäljningen som är grejen.Plus hjärnsläpp..

    SvaraRadera
  2. Alla former av väskor, däribland bandyportfölj, som innehåller något drickbart. Tveksam till att man helt sonika kan porta en kaffetermos.

    SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.