söndag, oktober 18, 2009

Vad är det som driver dessa människor?

Mannen i filmklippet nedan heter Kari Martens. Han ägnar sig åt sånt som de flesta av oss vanliga människor skulle kalla för vansinne. Han sysslar alltså med triathlon, i synnerhet Iron Man-tävlingar, som han har avverkat 23 stycken.

Men lyssna på det här. Det finns en triathlontävling som är lite maffigare än alla andra. Den kallas för DecaTriathlon och innebär tio Ironman tävlingar, i sträck. Alltså, 38 km simning, 180 mil på cykel och avslutningsvis en joggingrunda på 42 mil. Kari Martens är den ende svensk som än så länge genomfört den här absurda utmaningen. Det tog honom 8 dygn, 20 timmar och 6 minuter att genomföra det här. Jag är full av beundran över detta. Hur kan man få för sig att pressa kroppen på det här viset?



Jag funderar på hur lång tid jag själv skulle behöva för det här. Simning i 38 km kan jag inte riktigt relatera till och 42 mil löpning går ju bort direkt. Det klarar jag inte. Men om man tittar på cykeldelen över 180 mil. Sverige mäter väl knappt 160 mil från norr till söder. Cykla genom Sverige, skulle jag klara det på 8 dygn ens? Absolut inte troligt.

2 kommentarer:

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.