torsdag, november 12, 2009

Ett orättvist dilemma

Om två veckor, den 27:e, har jag ett svårt dilemma att ta ställning till. På Sävstaås i Bollnäs ska Broberg spela byxorna av Bollnäs, är det tänkt. Samtidigt stegar ljuvliga Eldkvarn åter upp på Teaterns scen i Söderhamn. Det känns inte rättvist att en bandyfanatiker som också är Eldkvarnfanatiker ska behöva göra det här valet.

Jag ska förklara dilemmat. Om jag väljer att åka till Bollnäs för bandy är detta ett troligt scenario: Broberg gör en av säsongens sämsta matcher och förlorar med, säg 3-8. Jag står på läktaren och ångrar mig så grovt att jag överväger att överlämna alla mina framtida beslut till en överförmyndare. Om jag istället väljer att sätta mig till rätta på Teatern och njuta av Eldkvarn är detta ett högst troligt scenario: Broberg gör årets match och förnedrar Bollnäs med siffrorna 7-1. Och jag sitter där på Teatern och ångrar mig likförbannat.

Vi har ett litet moment 22 här. Och jag vet inte hur jag ska lösa det. Kasta tärning kanske? Det känns inte heller rättvist. Kan vi skjuta på något av arrangemangen? Hör mig någon! Sist det begav sig tog jag en del bilder förresten. Här är två.

8 kommentarer:

 1. Lagen om alltings jävlighet:) Men låt dagsformen avgöra bara. Så gör jag just före deadline.
  Eller skicka förmyndaren direkt till åsen. Sen får han skulden för att shabblat bort två poäng.

  SvaraRadera
 2. Problemet är ju att det måste köpas biljetter till Eldkvarn, i ganska god tid innan.

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att du inte kan veta i förväg vad som är bäst! Det är väl precis så det skall vara. Det funderade jag rejält på, i en kvart nyss...

  SvaraRadera
 4. Jag vet ju ändå att Eldkvarn är ett säkert kort, där blir jag inte besviken. Och eftersom att sannolikheten är större att Broberg vinner om jag inte är på plats, så borde jag ju välja Eldkvarn.

  Men då tänker jag lite på att om det blir så, får jag ju egentligen två saker att vara nöjd, av två möjliga. Och det är väl inte möjligt?

  SvaraRadera
 5. Men åker du på bandy och ni vinner...blir det två av två då med? Eller så kanske det motsvarar fyra av två...

  SvaraRadera
 6. Då missar jag ju Eldkvarn. En av två.

  SvaraRadera
 7. Jag gör det lätt för dig. Se Eldkvarn.
  Då jag kan åka till jobbet i Bollnäs som kung i år igen :-)
  /Roger

  SvaraRadera
 8. Anonyme Roger: Till Bollnäs kan man alltid åka som kund om man åker från Söderhamn. Oavsett bandyresultat.

  SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.