tisdag, december 08, 2009

Om håret gjorde ont

Det här handlar inte om att vara håröm. Konstigt ord det förresten, när man ser det i skrift. Håröm. Tänkte på en grej angående hår och att klippa sig. En aktivitet jag inte ägnat varken mycket tanke eller handling åt under de senaste åren.

Nåja, jag tänkte såhär. Tänk om det skulle göra ont att klippa sig. Alltså att man i varje hårstrå hade nerver som kunde skicka signaler till hjärnan att uppfatta smärta, som i övriga kroppsdelar. Nu är ju varje enskilt hårstrå så minimalt att smärtan antagligen också skulle bli uthärdlig. Kanske ungefär som att rycka loss ett näshår. När man klipper sig klipper man ju dock normalt inte ett hårstrå i taget utan en hel bunt. Detta skulle då kanske innebära en smärta likvärdig med den man skulle känna om man klippte av sig ett finger eller liknande.

Jävla tur att det inte är så. Då hade väl varenda jävel traskat omkring och sett ut som jag i huvudet. Det vill säga förjävlig. Hemsk tanke.

1 kommentar:

  1. Efter denna läsning vet jag inte alls vem som har stora problem... Alltså med hår och sånt. Har alltid trott att det var vi med, som du säger just minimala strån. Men nu blev jag osäker..

    SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.