söndag, oktober 19, 2008

Dagens Nu och Då

Valde att inte publicera alla jämförelsebilderna i ett och samma inlägg. Det blev så långt tyckte jag. Delar upp det istället. Han från Svedja gillade det här tilltaget och vill ha mer. Och det ska han få nu.

Nu - 2008


Då - 1948


Återigen dök problemet med fotograferingsposition upp. Vart fan var det taget ifrån, tänkte jag när jag stod där på stan och skulle ta en ny bild. Resultatet blev sådär, inte exakt från samma position men nästan. Här delas Hamngatan - Köpmangatan. Vägen som löper till höger är Hamngatan och således till vänster Köpmangatan. Idag är det som bekant inte tillåtet med biltrafik på den delen av Köpmangatan, som för övrigt oftast går under namnet Gågatan. Utanför bild till höger flyter Söderhamnsån.

Vad mer ska tilläggas. Parken som är belägen mellan gatorna heter Strykjärnsparken, efter sin utformning. Det finns som synes kvar än idag och är en av stadens alla vackra parker. Stor blomsterprakt på sommaren. Problemet med den parken är att Systembolaget ligger i byggnaden bredvid, den med blå och vit fasad längst ner och tegel högst upp. Du med skarp syn ser nog gröna skylten där. Parken fungerar alltså som hangout för Systemets allra trognaste kunder. Vilket gör att ingen annan vill vistas där. När jag tog studenten hade vi dock förlagt vår champagnefrukost dit. Men då hade ju inte Systemet öppet.

Byggnaden längst bort i bild, bakom den stora granen, är samma byggnad som den här, om än lite modifierad. Vad man mer kan säga är att det ser trevligare ut på bilden från 1948.

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.