torsdag, januari 22, 2009

Dagens Sport

Det är ju mycket sport nu. VM pågår i både handboll och i sporternas sport, bandy. Ett mästerskap utan vidare statys då det i realiteten finns två nationer som gör upp om guldet. Men intresset i år är ändå ovanligt stort. Över 5000 åskådare på gårdagens match mellan Sverige och Ryssland och en helt fantastisk siffra när det gäller åskådare i tevesofforna. Över 700 000 tittare såg matchen igår vilket är ett rekord för bandy, givetvis. Faktiskt fler tittare än gårdagens handbollsmatch. Och handboll är ju som känt en mycket folkkär tevesport och vi har ett folkkärt landslag. Hur många ser bandyfinalen på söndag? Antagligen närmare 10 000 på plats i Västerås och uppemot miljonen framför teven? Ja, det tror jag.

Okej, handboll då. Sverige är bättre än på flera år. Det blev förlust ikväll mot favoriterna Kroatien och inget konstigt i det. Men det kändes inte omöjligt att rubba hemmalaget. Sverige slarvade och var ruggigt inneffektiva, speciellt från sex meter. Några frågetecken ställer jag kring laget. Varför envisas man exempelvis med att spela klumpfoten Arrhenius, som måste ha sämst målprocent i hela laget? Mattias Gustavsson på bänken är både större, starkare och framförallt effektivare. Hur dåligt självförtroende har egentligen Kim Andersson? Karln är kapten och hyllas som storstjärna och storskytt, men tar knappt ett eget avslut. Börja ta ansvar Kim! Bättre att missa ett skott än att slänga bort en passning. In med unge Carlén, som i alla fall vågar fresta med skott. Dalibor Doder och Jonas Larholm bar laget på egen hand ikväll. Vilka artister! Men det blir nog svårt att nå semifinal tyvärr. Vinst mot Frankrike på lördag är ett måste.

Alpint nu och en otäck krasch som gav mig kalla kårar. Tänk att komma på ett par lagg i 140 knyck och tappa kontrollen över målhoppet. Det gjorde Daniel Albrecht idag. Han ligger nu nedsövd på sjukhus med hjärnskador och lungskador. Huvva, jävla sport.

Sådär, nu har jag skrivit av mig lite sport. Nu får det vara bra med det ett tag.

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

  1. Inte ofta man hittar hit genom att läsa aftonbladet ;P

    SvaraRadera
  2. Mjo, det händer väl ibland. Kanske inte så ofta jag länkat till någon artikel som intresserar dig förvisso,

    SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.