tisdag, april 07, 2009

Igår kväll - maratonpingis

Det är underbart med elitidrott. I Söderhamns Idrottshall igår utspelades ett stort drama och pingis i världklass när SM-final nummer två avgjordes. Söderhamn var nästan piskade att vinna för att ha en rimlig chans på ett guld mot suveräna Eslöv.

Så blev det inte, tyvärr.Men det var nära, mycket nära. Har varit på mycket pingis genom åren, Söderhamns UIF har varit med och slagits i toppen i drygt 30 år, men jag tror aldrig att jag någon gång sett en så lång pingismatch. Efter närmare 4 timmars spel kom avgörandet, tyvärr åt fel håll. Men vilken underhållning vi bjöds på! Imponerande av unga SUIF att hålla fyrfaldiga mästarna stången. Suvären bordtennis och hög stämning i den kokande hallen gjorde att kvällen blev trevlig, trots förlusten.



Mest imponerande igår; unge, född 1989, kinesen Sun Jian. Snabbare än sin egen skugga och en stor publikfriare. Över 600 åskådare i den trånga hallen. Svettigt. Vid senaste finalen, 2001, var vi 1200 åskådare på plats. Ännu svettigare. Då var det folk överallt. Något Räddningstjänsten inte uppskattade och har sedan dess satt en gräns.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.