onsdag, maj 27, 2009

Inget för dig som lider av fotfobi

Jag har ännu ett fotrelaterat problem. Har redogjort för fotproblem tidigare. Jag lider av nageltrång och har väl så gjort under den större delen av mitt liv. Under min korta men intensiva karriär som fotbollsspelare var detta extra påtagligt och jag har genomgått Königs operation vid inte mindre än fem tillfällen. Alla på samma stortå, den vänstra.

Den senaste operationen lyckades så pass bra att problemen aldrig mer har uppstått på den vänstra stortån. Men jag har ju som de flesta en till stortå. Och Murphys lag finns ju. Så självklart bytte nageltrångsproblemen fot och tå. Min fotbollskarriär tog slut ungefär i samma veva. Jag valde att sluta när jag nådde min topp; att spela 90 minuter i samma match. Sedan dess har jag varit hyggligt förskonad från det jävla nageltrånget. Några små känningar som inte utvecklats tack vare avsaknaden av bollsparkande.

Men nu tror jag att jag har halkat dit lite värre. Det började igår som en liten stickande känsla. Det utvecklades långsamt under dagen och nu under kvällen är det rätt illa. Tån är inte i närheten av att vara lika fet och svullen som den har varit på mig när det har varit som värst, men smärtan är rejäl.

De som aldrig varit drabbade av nageltrång vet inte vad jag pratar om nu. Nageltrång är en sån där åkomma som folk bara avfärdar som vore det ett satans myggbett. Det stör mig. Nageltrång, eller unguis incarnatus som är det medicinska namnet, bör tas på största allvar. Man fixar inte att ha täcket på foten när man sover för att det gör för ont. Man får klippa ett hål längst fram i skon för att stå ut när man promenerar. Nageltrång är klart rullstolsberättigat. För att måla upp en bild; ta en sån där minislipmaskin som fotvårdstanter använder. Bänd upp nageln på stortån så pass att slipmaskinen får plats under. Tryck in maskinen och slipa under nageln. Gör sedan också denna process NÄR du har en välutvecklad nageltrångsinfektion så ska du få se på fan.

Åhå, ett långt, gnälligt inlägg om nageltrång. Trevligt.
***
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 kommentarer:

 1. Aj! Sånt hade jag på mitt vänstra lillfinger. Inte kul.

  SvaraRadera
 2. Ja, ont så inihelvete gör det.

  SvaraRadera
 3. Ett råd från en veteran i nageltrångsbranschen. Klipp inte stortånageln så där som du gjort. Alltså rundat. Försök klippa nageln rakt så den inte kan växa in i hörnen. Den ser lite längre ut då och sliter kanske nån strumpa extra men det får man ta. Själv har jag ett stort jävla gips på högerbenet sen 6 veckor. Fotledsfraktur.

  SvaraRadera
 4. Hanebo> Gips?? Va har du nu hittat på?

  Angående nageltrång...det inte jag vet om nageltrång är inte värt att veta. I mitt fall har det föga att göra med klippningen. Mina naglar blir för tjocka på mitten och böjer sig nedåt och inåt.

  Man kan säga såhär; man kan orsaka nageltrång genom att klippa nageln fel, men man kan inte bota det genom att klippa den rätt.

  SvaraRadera
 5. Hanebo Bigfoot29 maj 2009 10:21

  Låter som du har en poäng där. Jag fick mitt genom att klippa naglarna fel. Jo jag åkte skidor i fjällen på påsklovet. PÅSKLOVET....hör du hur länge sen det låter? Hela den tiden har jag burit på ett 5 kilos kalkgips och hoppat på dessa förbannade kryckor. Ha det bra

  SvaraRadera

jansson gillar kommentarer.
jansson svarar på frågor.
så tveka inte.
kommentera er trötta.